2 jaar geleden gepost

Essevee verliest met kleinste verschil van Cercle Brugge

Vrijdag 2 juli stond de derde oefenpartij van deze voorbereiding op het programma. Essevee nam het, op het veld van SV Ingelmunster, op tegen Cercle Brugge. De Bruggelingen wonnen met 1-2 na een gelijk opgaande wedstrijd.

Na een korte studieronde was het Essevee die na 10 minuten voetballen twee kleine kansjes bij elkaar speelde. De Brugse verdediging was bij de pinken op een diepe bal van Ciranni en een schot van Govea was te zacht om doelman Warleson echt in de problemen te brengen. Op het openingskwartier kon Cercle Brugge voor een eerste keer dreigen, meteen ook goed voor de 0-1. Vitinho scoort en zorgt ervoor dat Essevee moet achtervolgen.

De twintig minuten die volgen, zijn vooral een strijd op het middenveld. Essevee probeert met enkele vlotte combinaties en opkomende flanken de Brugse verdediging uit verband te spelen maar de Verening staat pal. Net voor rust is het dan toch raak. Dompé komt met één van zijn typische acties tot in de zestien waar hij foutief wordt afgestopt. De bal gaat op de stip en Jelle Vossen trapt de elfmeter feilloos binnen. De spelers trekken de kleedkamer in met een gelijkspel.

Na rust blijft het spelbeeld ongewijzigd. Vooral veel strijd op het middenveld zorgt voor weinig doelgevaar. Op het uur is er balverlies bij Essevee en daarvan profiteren de Bruggelingen optimaal. Vitinho zijn vizier staat op scherp en schiet zijn tweede van de avond tegen de netten, 1-2. Na heel wat wissels probeert Essevee nog via Berahino en Vossen het tij te keren, maar tevergeefs.

Cercle Brugge wint de oefenpartij met 1-2.