10 maanden geleden gepost

Essevee verliest met kleinste verschil op KRC Genk

DOELPUNTEN

WISSELS

GELE KAARTEN

RODE KAARTEN

De regensluizen gaan dicht op het moment dat Essevee het op zaterdagavond opneemt tegen de leider. Een verslag van de wedstrijd met KRC Genk lees je hieronder.

KRC Genk start snedig aan hun derde thuiswedstrijd van 2023. De koploper drukt Essevee achteruit en kan na 10 minuten een eerste keer dreigen. Nieuwkomer Sor zet zich prima door en knalt snoeihard voorbij Bossut. Al vroeg in de wedstrijd moeten de jongens van Mbaye Leye achtervolgen. Lang duurt het niet vooraleer Essevee een antwoord kan bieden. Vormer zoekt Gano in de kleine rechthoek, hij mist op een haar na zijn kopbal. Nu is het de beurt aan Zulte Waregem om de thuisploeg naar achter te drukken. Kort na het kwartier vinden twee voorzetten van Vormer net geen ploegmaat voor doel. Vijf minuten later steekt Essevee opnieuw zijn neus aan het venster. Fadera is de snelste en zoekt de vrijstaande Gano voor doel, Vandevoordt komt net op tijd tussen. Het is even windstil in de Cegeka Arena, maar kort voor rust is daar opnieuw bijna Gano. Vormer vindt Brüls met een slimme hak, zijn voorzet wordt opnieuw onderschept door de Genkse doelman.

De bezoekers beginnen scherp aan de tweede periode. Fadera dribbelt zich voorbij zijn rechtstreekse tegenstander, maar zijn schot gaat voorlangs. Essevee neemt het balbezit nu helemaal voor zijn rekening en vindt na een goeie combinatie Brüls aan de zijkant van het veld. Hij zoekt en vindt Gano voor doel, zijn kopbal gaat ver over.  De aanvaller blijft wel gevaarlijk voor doel. Ciranni vindt net voor het uur Gano, hij krijgt de bal net niet onder controle om aan de tweede paal gelijk te maken. Het is voor de thuisploeg het signaal om de wedstrijd terug over te nemen. Sor dreigt van ver en even later kan Trésor vrij aanleggen, zijn schot gaat ver over. Het gaat nu snel op en neer. Vormer stuurt Fadera diep. De Gambiaan vindt Brüls, maar Vandevoordt gaat goed plat in de korte hoek. Enkele ogenblikken later is het opnieuw Fadera die zorgt voor dreiging. Gelijkaardig aan zijn actie tegen Eupen kapt hij zich goed vrij, zoekt de verste hoek, maar zijn schot gaat net over. 

De boeren blijven voor dreiging zorgen. Tot twee keer toe komt Ramirez dicht bij de gelijkmaker, telkens blokt een Genkse voet de doelpoging. In het slot blijft Essevee dreigen voor het doel van Vandevoordt. Offor komt tot tweemaal toe gevaarlijk voor doel, maar kan de bal niet tegen de touwen werken. Een hardwerkend Zulte Waregem gaat zonder punten naar huis, terwijl het wel een punt verdiende. Eindstand: 1-0.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close