3 jaar geleden gepost

Essevee verliest met het kleinste verschil van Racing Genk

DOELPUNTEN

41' Deschacht 1-0

73' Onuachu 1-1

80' Dessers

WISSELS

GELE KAARTEN

47' De Bock

Berahino'

67' Opare

94' Onuachu

RODE KAARTEN

Voor de eerste wedstrijd van de competitiestart ontvingen we de kampioen van 2019. Racing genk ging zondagmiddag nipt met de 3 punten terug richting Limburg.

Essevee wou zich duidelijk tonen voor deze competitieopener. De bezoekers uit Genk werden meteen op eigen helft teruggeduwd en kenden geluk wanneer een pegel van nieuwkomer De Bock milimeters naast de kooi van Vukovic verdween.

Even later was het opnieuw de linksback die zich toonde. Een gemikte voorzet kwam tot bij Vossen, die zijn inzet gekraakt zag door Lucumi. Ook Berahino liep in de kijker. Oog-in-oog met Vukovic kon de teentip van Cuesta nog een doelpunt verhinderen. Op het halfuur kwam Genk piepen. Ito kon ontsnappen en mocht richting Bansen. De Bock was net op tijd terug om het leer in hoekschop te werken. Net voor rust kon de jubilaris , Olivier Deschacht, de score openen. De verdediger luisterde zijn 500e wedstrijd op met een knap kopbaldoelpunt, 1-0. Net voor affluiten kon Berahino bijna de score verdubbelen, maar zijn schot likte de dwarslat. Essevee dus met een verdiende voorsprong de rust in.

De tweede helft kwam Genk duidelijk met een ander strijdplan uit de kleedkamers. Dessers kreeg enkele kansen, maar was niet trefzeker. Ook Maehle kon bijna profiteren van mistasten bij Essevee, maar zijn schot ging naast. Ook Ito drong aan en bediende Dessers, die het been van Deschacht trof.

Even later moesten de moegestreden Srarfi en de geblesseerde Opare naar de kant. Genk kon de druk opvoeren en zag na 72 minuten zijn pressing beloond. De ingevallen Onuachu werd met Dessers diepgestuurd door Vukovic. De boomlange spits veroverde het leer en krulde de 1-1 via de paal tegen de touwen. Genk rook bloed. Vijf minuten later kreeg kapitein Pletinckx het leer ongelukkig tegen de hand in een duel met Onuachu. Ref Lambrechts en zijn assistenten velden het harde verdict. Strafschop. Dessers zette zich achter de elfmeter en verschalkte Bansen, 1-2. Essevee probeerde nog weerwerk te bieden om de gelijkmaker te treffen, maar het was vooral Genk dat dicht bij de volgende treffer zat.

Een zure nederlaag voor Essevee, dat zijn sterke eerste helft niet beloond zag

 

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close