11 maanden geleden gepost

Essevee verliest met 4-2 op bezoek bij OHL

Voor de 28ste speeldag in de Jupiler Pro League trekt coach Mbaye Leye met zijn troepen naar Leuven. Een verslag van het duel aan Den Dreef lees je hier.

Er staat nog geen minuut op het scorebord wanneer we de eerste doelpoging mogen noteren. Ciranni kapt zich goed vrij, zijn afstandsschot wordt geblokt door een Leuvense verdediger. Enkele seconden later is het de beurt aan Vossen om zijn eerste poging te wapenen. Gano brengt goed voor, onze nummer 9 devieert de bal te hard. De bezoekers blijven de dreigendste ploeg in de openingsfase. Fadera met de goeie stel, zijn schot verdwijnt in de handen van Cojocaru. Er staan net geen tien minuten op de klok als een heerlijke aanval over Vossen en Fadera tot bij Gano komt. De aanvaller trapt van kortbij, maar zijn schot wordt tijdig afgeblokt. 

Het is even windstil aan Den Dreef. Net voor het halfuur kan de thuisploeg een eerste keer dreigen voor de neus van Bossut. Sissako voetbalt slordig uit, Tamari zijn schot gaat voorlangs. Twee minuten later is het toch prijs voor de Leuvenaars. Bossut zijn bal komt in de voeten van Nsingi, Bossut redt maar de rebound van Schrijvers zorgt voor de openingsgoal voor OHL. Het is voor de troepen van Brys het signaal om het heft volledig in handen te nemen. Thorsteinsson wordt vrijgespeeld aan de rand van de zestien, Bossut voorkomt de dubbele voorsprong. De kansen voor de thuisploeg komen enkel na misverstanden in de verdediging van Essevee. Fila dribbelt niet goed uit, Thorsteinsson mikt de 2-0 naast doel. Vijf minuten voor de rust staat het 2-0. Opnieuw resulteert de hoge druk van OHL in een kans, Thorsteinsson werkt deze keer wel af.  Nog voor de rust zorgt Casper De Norre voor een erg pijnlijke eerste helft. De Leuvenaar legt de 3-0 ruststand vast.

 

Essevee probeert er, met enkele wissels, opnieuw een match van te maken. Na vijf minuten voetballen kunnen we ook een eerste keer dreigen. Gano vindt Ciranni aan de tweede paal, zijn volley gaat enkele meters over. Een antwoord van de thuisploeg volgt enkele minuten later. Thorsteinsson kan een te strakke voorzet niet kadreren. Het balbezit is voor Essevee, maar resulteert niet meteen in grote kansen. Een afstandsschot van Fila, dat een meter naast gaat, is het voornaamste wat we mogen noteren voor we het eerste wedstrijduur rondmaken. Er staan 63 minuten op de klok wanneer Fila de vrijstaande Ndour vindt, zijn kopbal gaat een meter naast. Ook Vossen mag nog eens zijn schot wapenen. Gano legt af, Vossen knalt vanop zo’n 20 meter maar Cojocaru redt knap. De hoekschop daaropvolgend vindt het hoofd van Fila, zijn kopbal wordt gestopt door een Leuvense hand en de bal gaat op de stip. Vossen zet zich achter de bal en knalt de strafschop prima binnen, 3-1. Amper 60 seconden later gaat de bal ook aan de overkant op de stip na een fout van Miroshi. Thorsteinsson trapt zijn tweede van de avond tegen de touwen.

Ook bij Leuven maken ze nu een fout in het uitvoetballen. Ndour krijgt de bal zomaar in de voeten en vindt Gano, de aanvaller werkt de 4-2 voorbij Cojocaru. Het is meteen ook de eindstand van dit duel.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close