3 jaar geleden gepost

Essevee verliest met 3-1 van Beerschot

DOELPUNTEN

32' Tissoudali 1-0

57' Berahino 1-1

68' Holzhauser 2-1

87' Holzhauser 3-1

WISSELS

40'

in

Govea

out

Soisalo

75'

in

Van der Buijs

out

Prychynenko

76'

in

Dompé

out

Bruno

83'

in

Sylla

out

Sissako

83'

in

Eleke

out

Tissoudali

91'

in

Brogno

out

Holzhauser

GELE KAARTEN

RODE KAARTEN

Nooit gemakkelijk, het bezoek bij een promovendus. Op speeldag 2 mocht Essevee terug naar het Kiel. Beerschot maakte vorige week na een lange afwezigheid zijn rentree op het hoogste niveau en legde meteen KV Oostende over de knie. Essevee, dat moest knutselen door de blessure van Opare, was gewaarschuwd.

Al na vijf minuten noteerden we een eerste poging. Tissoudali kon zich vrij draaien, maar trapte naast het doel van Bansen. Gelukkig slaagde Essevee er snel in de organisatie terug te vinden. Iets voor het halfuur kon Essevee voor gevaar zorgen. Vossen haalde hard uit, maar Prychynenko blokte goed.  Even later ging het leer aan de overkant wel tegen de netten. Holzhauser stuurde Tissoudali diep tussen Pletinckx en Deschacht en die wist naast Bansen het leer binnen te prikken. Het doelpunt werd in eerste instantie nog afgekeurd, maar de VAR besliste er anders over, 1-0.

Beerschot ging door op z’n elan en gelukkig voor Essevee was Deschacht paraat bij een prima kans van Noubissi. Ook even later mocht Essevee zich gelukkig prijzen wanneer Tissoudali in de zestien de deklat raakte met een aardig schot. De ingevallen Govea zorgde wel meteen voor een antwoord. De Mexicaan stuurde Bruno diep, die Vossen voor doel vond, maar die miste van dichtbij. Op slag van rust ranselde Bansen nog een loeier van Holzhauser uit doel, 1-0 dus halfweg.

De tweede periode begon met hernieuwde moed én kansen voor Essevee. Govea kon lobben tot bij Bruno, maar die kon er niet goed bij. Ook Beerschot dreigde, maar Bansen kon met een voetveeg Noubissi het scoren beletten. Iets voor het uur werd Essevee dan toch beloond. Bruno kon strak voor doel zetten, Berahino kon binnentikken aan de tweede paal, alles te herdoen, 1-1. Daarna gingen de regensluizen open en kwam er een ander soort voetbal op de mat.

Na 68 minuten floot ref Put een licht overtreding van Govea, aan de rand van de zestien. Holzhauser wist er wel raad me en krulde de 2-1 tegen de touwen. Meteen daarna mochten beide teams de kleedkamers in, want de regenval was té hevig geworden en de wedstrijd werd even gestaakt. Een kwartier later zette Essevee alles op alles. Sylla kwam erin voor Sissako, in de hoop de gelijkmaker nog te versieren, maar dat draaide even anders uit. Opnieuw Holzhauser dribbelde zich een weg door de Esseveeverdediging en prikte de 3-1 tegen de touwen. Meteen de eindstand in deze partij. 

DEEL DIT ARTIKEL:

Close