2 jaar geleden gepost

Essevee verliest met 3-0 van efficiënt KVO (verslag)

DOELPUNTEN

31' Vandendriessche 1-0

33' D'Arpino

37' Sakala 3-0

WISSELS

45'

in

Van Hecke

out

Opare

45'

in

Srarfi

out

Govea

60'

in

Vossen

out

Bianda

61'

in

Hjulsager

out

Gueye

69'

in

Kvasina

out

McGeehan

83'

in

Marquet

out

Sakala

GELE KAARTEN

RODE KAARTEN

Op speeldag 10 in de Jupiler Pro League trokken we met de bus richting kust voor het duel met KV Oostende. Essevee verloor met 3-0.

Coach Francky Dury koos ervoor om zijn team op twee posities te wijzigen in vergelijking met de thuisnederlaag tegen Antwerp. Zo kwamen Sissako en Govea opnieuw op het middenveld bij Essevee.

Onder de striemende regen begonnen onze jongens vrij aardig aan de partij. Het eerste halfuur was Essevee baas maar de grote kansen bleven uit. Verder dan een afgeweken shot van Damien Marcq kwamen we niet. Op het halfuur was het dan toch bijna bingo. Dompé had opnieuw een goeie actie in huis op de linkerflank en vond de infiltrerende Sissako ter hoogte van het penaltypunt. Deze laatste probeerde de bal spectaculair in doel te werken maar zijn kans eindigde aan de verkeerde kant van de paal. 

De kans van Essevee was hét signaal voor KV Oostende om wakker te worden. In amper 6 dolle minuten nam KVO de wedstrijd helemaal in handen. In minuut 31 vond Vandendriessche de weg naar doel nadat hij na een Oostendse actie op links de bal maar hoefde binnen te tikken aan de tweede paal. Onze jongens waren even helemaal van slag en amper 2 minuten later waait de vrije trap van D'Ardino voorbij iedereen, in het doel van Bostyn. Vier minuten later werd het slordig uitverdedigen bij Essevee afgestraft door Sakala. 3-0.

Bij de start van de tweede helft koos coach Francky Dury voor een dubbele wissel. Van Hecke en Srarfi vervingen Opare en Govea. Toch veranderde weinig aan het spelbeeld. Essevee bleef de ploeg met het meeste initiatief maar kon te weinig kansen afdwingen. KVO toonde zich vooral gevaarlijk op de tegenaanval maar Bostyn hield de kustboys van de 4-0. Na een uur voetballen moest Bianda plaats maken voor Vossen in de zoektocht naar doelpunten. Onze jongens bleven aandringen maar geraken niet voorbij Hubert. De grootste kansen in het laatste halfuur zijn voor Bruno en Chory maar de nul geraakt niet  van het scorebord. De ruststand is dan ook meteen de eindstand. 3-0.

Volgende wedstrijd

Essevee - KV Kortrijk | Maandag 2 november | 20.45 uur

DEEL DIT ARTIKEL:

Close