2 jaar geleden gepost

Essevee verliest met 3-0 bij Club Brugge

DOELPUNTEN

WISSELS

GELE KAARTEN

RODE KAARTEN

De eerste speeldag van de terugronde opende Essevee op het veld van Club Brugge. De landskampioen haalde het met 3-0, een verslag.

TEAM

Club Brugge

Mignolet

Mata

Hendry

Nsoki

Sobol

Balanta

Rits

Vanaken

Sandra

Lang

De Ketelaere

TEAM

Essevee

Bossut

Vigen

Vossen

Ciranni

Boya

Dompé

Kutesa

Seck

Pletinckx

De Bock

Gano

In de openingsminuten was het zoeken voor beide ploegen. Het was wel Essevee die de eerste kansen bij elkaar voetbalde. Een goeie actie van Kutesa vond net geen Waregemse voet voor het doel van Mignolet. Het was het teken voor de landskampioen om wakker te worden. Een vlotte combinatie door het centrum kwam bij De Ketelaere terecht die rustig bleef en de 1-0 voorbij Bossut binnen trapte. 

Club eiste het balbezit op maar kwam niet tot doelpogingen. De jongens van Dury loerdden op de counter met een nieuwe kans tot gevolg. Na 25 minuten speelde Sobol blind terug op zijn doelman maar verloor de aanstormende Gano helemaal uit het oog. De spits besloot net over het Brugse doel. Een vijftal minuten later kwam Club Brugge nog eens piepen voor het Waregemse doel. Lang vond twee keer in korte tijd de lopende Rits die in één tijd voorlangs besluit.

Met de rust in het zicht knokte Essevee zich meer en meer in de partij. Een goede uitgespeelde aanval kwam bij Ciranni die de bal strak voorbracht richting Gano. Mignolet kon onze aanvaller nog net voldoende hinderen om de gelijkmaker binnen te koppen. Even later belandde een vrije trap in de voeten van Kutesa die de Brugse doelman dwong tot een goede redding. 1-0, en rusten geblazen in het Jan Breydelstadion.

Seck bleef aan de rust in de kleedkamer, Doumbia verving hem op het middenveld. Na amper drie minuten was daar weeral Essevee. Dompé vond bijna Ciranni maar die kwam enkele centimeters te kort om de 1-1 binnen te tikken. Terwijl Essevee sterker uit de kleedkamer was gekomen, was het toch Club Brugge die opnieuw kon scoren. Een hoekschop geraakt niet weggewerkt en Mats Rits zorgde voor de dubbele voorsprong.

Veel middenveldvoetbal resulteerde in bitterweinig kansen langs de beide kanten. Twintig minuten voor het einde vond Vormer de alleenstaande De Ketelaere die op zijn beurt Lang bediende. De Nederlander tikte de 3-0 tegen de netten. De landskampioen vond opnieuw zijn ritme en bleef dreigen. Essevee ging nog op zoek naar een aansluitingstreffer maar Gano zag zijn elfde van het seizoen afgekeurd worden door buitenspel.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close