11 maanden geleden gepost

Essevee verliest met 2-0 op het veld van STVV

De boeren starten aan de terugronde van de competitie met een duel op Stayen. Een verslag van de partij tegen STVV lees je hier.

Essevee begint niet slecht aan de laatste partij van 2022. Na 3 minuten voetballen versiert Essevee een hoekschop. De meegeschreven Derijck kopt goed, maar Schmidt gaat goed plat. Tambedou zijn rebound verdwijnt net naast het Limburgse doel. Het is wachten tot op het kwartier vooraleer we de eerstvolgende kans mogen noteren. Een snelle tegenaanval komt tot bij Fadera. De Gambiaan kapt zich goed vrij, maar zijn schot gaat naast. Enkele minuten later steekt de thuisploeg voor een eerste keer zijn neus aan het venster. Eerst wordt het schot van Okasaki goed geblokt door Rommens, in dezelfde fase gaat de poging van Boya net over. 

Net voor het halfuur dreigen de Kanaries opnieuw en gaat de bal deze keer wel voorbij Bostyn. Fadera kopt ongelukkig door waarna Hayashi de 1-0 op het scorebord zet. Essevee probeert het heft nu terug in handen te nemen en eist het balbezit op. Tien minuten voor de rust krijgt Essevee een nieuwe domper te verduren. Sormo stopt Gianni Bruno af en Lardot toont de rode kaart voor de verdediger. Sormo heeft het veld nog niet helemaal verlaten of de 2-0 wordt gescoord door de Kanaries. De dubbele voorsprong wordt teruggefloten door red Lardot en ook de VAR bevestigt buitenspel. We gaan rusten met 1-0.

Essevee start de tweede helft ook met een mannetje minder op de bank. Lardot gaf rood aan coach Mbaye Leye. In een koud Sint-Truiden lijken beide ploegen wat tijd nodig te hebben om de motor opnieuw te laten warm draaien. Na acht minuten noteren we dan toch de eerste kans. Boya zijn vluchtschot wordt uitstekend gered door Bostyn. Enkele ogenblikken later is het diezelfde Boya die zich achter een vrije schop vanop zo’n 25 meter stelt. Opnieuw redt Bostyn goed. 

Het balbezit is nu helemaal voor de thuisploeg. Met nog twintig minuten op de klok verdubbelt Gianni Bruno vanuit een scherpe hoek de score, het staat 2-0. Essevee probeert met tien man te zoeken naar een aansluitingstreffer, maar komt niet tot grote kansen. Het is de thuisploeg die de slotfase opent met de grootste kans. Hayashi stormt alleen op Bostyn af, maar de doelman redt knap. In het slot gebeuren geen noemenswaardige feiten meer. Essevee verliest met 2-0 op het veld van STVV.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close