1 jaar geleden gepost

Essevee verliest de eerste oefenpartij van deze voorbereiding

In voor de gelegenheid donkerblauwe trainingsshirts werkten we op het veld van KWS Oudenburg onze zesde oefenpartij van deze voorbereiding af. Lees hieronder een uitgebreid verslag van de wedstrijd tegen KV Oostende.

STARTING XI: Bostyn, Ciranni (70’ Haerinck), Derijck (70’ Thiam), López (55’ Willen), Drambaiev (70’ De Bock), Sissako (50’ Vigen), Tambedou (70’ Hubert), Miroshi (70’ Hallaert), Vossen (70’ Fadera), Sangaré (45’ Demuynck), Sylla (45’ Braem)

In een afwachtende openingsfase zoeken beide ploegen naar het juiste ritme. Heel wat middenveldvoetbal en scherpe duels kleuren dan ook de eerste vijftien minuten van deze partij. Na een kleine 20 minuten noteren we dan toch de eerste dreiging. Miroshi verliest de bal en een snelle tegenaanval van de Oostendenaren eindigt bij een goede redding van Bostyn.

Na een halfuur voetballen opent de thuisploeg de score. Bostyn redt eerst nog knap de trap van Sakamoto, maar Panos Katelaris trapt de rebound van kortbij binnen. KVO zorgt voor de meeste dreiging in deze eerste helft. Bätzner kan doorzetten, Bostyn wint het één tegen één-duel. Het is het signaal voor Essevee om ook iets meer te dreigen. Eerst kan Sangaré net niet afdrukken, daarna is de controle van Sylla net niet goed genoeg om de doelman te passeren. Net voor we gaan rusten, eindigt een hoekschop van Miroshi op het hoofd van Sylla. Zijn kopbal wordt op de lijn gestopt door een Oostendse verdediger. Ook de thuisploeg dreigt nog eens. Een voorzet komt tot bij Ndicka, maar die mikt hoog over.

Essevee komt na de rust het scherpst uit de kleedkamer. Demuynck zet zich goed door op de rechterflank en brengt voor richting Drambaiev. De Oekraïense verdediger kan net niet afwerken. Het antwoord van de thuisploeg volgt meteen. Een scherpe counter wordt gestopt door Bostyn maar Biron tikt, opnieuw in de rebound, de bal binnen. Na 47 minuten staat het 2-0. Ondanks het tegendoelpunt is het vooral Essevee dat het balbezit opeist. Na iets langer dan 50 minuten voetballen komt een snelle aanval tot bij Vigen die goed Braem bedient. Maar zijn schot eindigt in de handen van Hubert. 

De jongens van Mbaye rijgen de kansen nu aan elkaar. Net voor het uur kopt Vossen goed door op Vigen. De Deen mist de kans van dichtbij. Even later wordt Braem diep gestuurd, hij stoot eveneens op doelman Hubert.

Heel wat jonge spelers maken hun opwachting bij Essevee dat zoekt naar het juiste ritme in deze wedstrijd. KVO profiteert en maakt vijf minuten voor het einde het derde doelpunt van de namiddag. Thiam werkt niet goed weg, Patoulidis profiteert en bedient Biron. De aanvaller kan vrij afwerken.

Richting het einde van de wedstrijd is daar de eretreffer voor Essevee. Demuynck trapt een vrije trap vanuit de scherpe hoek knap binnen, 3-1.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close