1 jaar geleden gepost

Essevee - Union : 1-3

DOELPUNTEN

38' Teuma 0-1 (P)

70' Tambedou 0-2 (OG)

86' Eckert 0-3 (P)

90+1'' Braem 1-3

WISSELS

54'

in

Deryck

out

Ciranni

64'

in

Rodriguez

out

Lazare

64'

in

Lapoussin

out

Vanzeir

74'

in

Ramirez

out

Sissako

74'

in

Sangare

out

Lopez

74'

in

Eckert

out

Boniface

74'

in

François

out

Nieuwkoop

86'

in

Braem

out

Vossen

87'

in

Puertas

out

Teuma

GELE KAARTEN

15' Fadera

21' Adingra

28' Nieuwkoop

31' Miroshi

78' Lynen

89' Ramirez

RODE KAARTEN

90+2' François

Twee penaltydoelpunten en een owngoal leverden Union de drie punten op aan de Gaverbeek.

TEAM

Essevee

1. Bossut
2. Tsouka
3. Lopez
5. Drambaiev
6. Sissako
7. Fadera
9. Vossen
14. Ciranni
18. Tambedou
20. Rommens
26. Miroshi

Union SG

Union SG

49. Morris
2. Nieuwkoop
7. Boniface
8. Lazare
10. Teuma
11. Adingra
13. Vanzeir
16. Burgess
20. LYnen
44. Van Der Heyden
59. Kanddous

In de laatste wedstrijd van speeldag 7 in de Jupiler kwam Union winnen bij Essevee. De revelatie van vorig seizoen had met twee penaltydoelpunten en een owngoal genoeg voor de overwinning. Stan Braem kon milderen met zijn eerste doelpunt voor Zulte Waregem.

De partij zat stevig gesloten. Essevee hield controle en liet Union het balbezit, zonder groot gevaar toe te laten.  Aan de overkant had Vossen een stevige kluif aan de kopbalsterke Burgess. De eerste uitstekende combinatie van Essevee was meteen aardig. Sissako stuurde Drambaiev diep, die Vossen zocht, maar die kon net niet scoren. Geen doelpunt, maar wel de start van overwicht voor het team van Leye. Net voor rust kwam er een donderslag bij heldere hemel. De VAR riep plots ref Denil naar de zijlijn voor een vermeende strafschopfase tussen Ciranni en Lazare, hoewel er nergens protest te bespeuren was. Het leer ging onbegrijpelijk toch op de stip; Teuma nam het geschenk graag in handen, 0-1. 

Na rust ging Essevee op zoek naar de gelijkmaker, maar Rommens mikte voorlangs en de ingevallen Deryck kon net niet genoeg bij de bal. Twintig minuten kon Union op een gelukje rekenen, wanneer Tambedou ongelukkig een scherpe voorzet van Adingra voorbij Bossut schampte, 0-2.  Coach Leye bracht nog nieuwe krachten in het veld, maar wanneer de VAR opnieuw een strafschop toekende voor Union, werd het erg moeilijk voor Essevee met nog 8 minuten op de klok, 0-3 via Eckert. In blessuretijd konden de handen dan toch nog op elkaar, wanneer invaller Stan Braem er met een knappe kopbal nog 1-3 van wist te maken. De rode kaart voor François in blessuretijd bracht geen soelaas meer.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close