3 maanden geleden gepost

Essevee trekt ambitieus richting Challenger Pro League

Het trainersduo Frederik D’Hollander en Davy De fauw, Jelle Vossen en Ruud Vormer zijn de eerste namen die Zulte Waregem bekend maakt voor het seizoen 23-24. 

Essevee wil tonen dat het in 1A thuishoort en bereidt het nieuwe seizoen dan ook op die manier voor. De club gelooft in het trainersduo D’Hollander-De fauw. En de ervaring, leiderschap en kwaliteit van Jelle Vossen en Ruud Vormer moeten Essevee meteen terug naar de Jupiler Pro League brengen en helpen jong talent te ontwikkelen. Ook zowat alle commerciële partnerships hebben hun overeenkomst vernieuwd en zorgen zo voor de nodige financiële slagkracht.

Frederik D’Hollander en Davy De fauw leiden sportieve staf

Essevee-icoon Frederik D’Hollander begint straks aan het seizoen 2023-2024 als hoofdcoach van Zulte Waregem. De 47-jarige ex-aanvaller van Essevee leidde vorig seizoen Jong Essevee en nam, met nog 5 speeldagen voor de boeg, het roer over van Mbaye Leye. D’Hollander kent het huis door en door en staat symbool voor het voetbal en de mentaliteit die Essevee wil uitdragen. Hij krijgt de assistentie van Essevee-icoon Davy De fauw. Beiden tekenden een contract van onbepaalde duur.

“Op de structuur en het enthousiasme waarmee we het vorige seizoen afsloten, willen we verder bouwen om Essevee opnieuw naar het hoogste niveau te brengen”, vertelt D’Hollander. “De ontgoocheling van het voorbije seizoen moet de brandstof vormen om er dit seizoen extra hard tegenaan te gaan.”

(Lees verder onder de foto)

Ruud Vormer en Jelle Vossen verlengen bij Essevee

Essevee werkt aan een kwalitatieve en evenwichtige kern met ervaren spelers die de Belgische competitie kennen, omringd door jonge, kwalitatieve spelers die de club wil laten doorstromen vanuit de Essevee Academie of wil aantrekken. 

De ervaring en leiderschap vindt Essevee in Ruud Vormer. De middenvelder werd begin dit jaar gehuurd van Club Brugge. Vormer is een speler die zijn plaats nog kan opeisen op het hoogste niveau maar hij kiest ervoor om met zijn ervaring, drive en inspiratie zijn schouders te zetten onder het project van Essevee. Hij tekende een contract van twee seizoenen aan de Gaverbeek.

“Ik kan niet wachten om terug dat veld op te gaan. Samen met de fans en het volledige team wil ik strijden om zo snel mogelijk terug te keren naar het niveau waar een club als Essevee thuis hoort”, klinkt een gemotiveerde Vormer.

(Lees verder onder de foto)

Ook Jelle Vossen gelooft in het project van Zulte Waregem. De aanvaller die in 2020 overkwam van Club Brugge was al goed voor 35 doelpunten in 102 officiële wedstrijden voor Zulte Waregem. Op zijn 34ste blijft de doelpuntenmachine al zeker twee extra seizoenen in de Elindus Arena. 

“Ik voel me gewoon heel goed bij Essevee. Er is veel respect en waardering van iedereen binnen Essevee” vertelt een tevreden Vossen. “Ik kan niet wachten om mijn steentje bij te dragen aan de sportieve ambities van Essevee voor het volgende seizoen.”

(Lees verder onder de foto)

Verlenging van commerciële partnerships 

Essevee kan met trots aankondigen dat mainpartners Napoleon Sports, Saxo en Patrick een vervolg breien aan hun partnership met Zulte Waregem. Napoleon Sports blijft tot 2025 hoofdsponsor van de A-kern en Jong Essevee. Saxo, verlengde het partnership aan dezelfde voorwaarden van de afgelopen seizoenen en blijft zo shirtpartner bij de A-kern en Jong Essevee en mainpartner bij Essevee Women en de Essevee Academie.

Daarnaast zorgt kledingpartner Patrick ervoor dat onze spelers van de A-kern, Essevee Women en alle jongens en meisjes van de Essevee Academie al zeker tot 2031 schitteren in hun uitrustingen.

“De verlenging van deze constructieve samenwerkingen tonen het sterke geloof en commitment van onze partners in dit ambitieuze project van Essevee”, vertelt commercieel directeur Miguel De Ruyck.  “Samenwerkingen als deze stellen ons in staat om een nog sterkere basis op te bouwen en verder te werken aan de toekomst, op en naast het veld.”

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close