2 jaar geleden gepost

Essevee steunt door noodweer getroffen regio met 20.000 euro

Naar aanleiding de voetbalwedstrijd KAS Eupen – SV Zulte Waregem overhandigt Essevee zaterdagavond een cheque van 20.000 euro aan de mensen die in de Oostkantons midden juli door het extreme noodweer zijn getroffen. In augustus trokken al tientallen Essevee-supporters richting Eupen om te helpen bij de opkuis en de heropbouw van woningen. Vier maanden later kan de club ook een financiële duw geven met de steun van Brico.

Sport helpt Sport, Essevee helpt KAS Eupen. Onder dit motto en met heel wat toegewijde fans trok Essevee eind juli naar de zwaar getroffen regio in en rond Eupen. “Toen wij de eerste beelden ontvingen uit Eupen waren wij sprakeloos. Het is dan ook hartverwarmend dat onze supporters vier dagen lang de plaatselijke bevolking, organisaties en bedrijven hielpen met de opkuis en de heropbouw”, vertelt Miguel De Ruyck, commercieel directeur bij Essevee.

Enkele maanden later geeft Zulte Waregem deze mensen, aan de hand van financiële steun, een extra duwtje in de rug. Onder impuls van Patrick Vandenbogaerde, CEO van Brico, overhandigt Essevee een cheque van 20.000 euro. “De afgelopen periode ervaarden we veel dankbaarheid en positivisme van de plaatselijke bevolking. We hopen hen met deze steun opnieuw een stap dichter te brengen bij hoe het was voor de overstromingen. We kijken hiermee samen ‘TOPE’ vooruit naar een betere toekomst voor deze mensen en zijn Brico zeer dankbaar voor dit warme gebaar”, gaat de commercieel directeur van Essevee verder.

De Essevee-delegatie ‘helpende handen’ bezoekt zaterdag terug de getroffen regio waarna ze door KAS Eupen een lunch worden aangeboden, samen met de organisatie van “Eupen hilft” en de wedstrijd gratis mogen bijwonen. “Met dit positief signaal willen we nogmaals onderstrepen dat Essevee, als warme familieploeg, ingaat tegen elke vorm van geweld en racisme in en rond een voetbalstadion” eindigt Miguel De Ruyck.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close