4 jaar geleden gepost

Essevee stelt met Luka Zarandia derde aanwinst voor

SV Zulte Waregem en het Poolse Arka Gdynia zijn tot een akkoord gekomen over de transfer van Luka Zarandia.  De 23-jarige linksvoetige winger zette deze middag zijn krabbel onder een contract voor drie seizoenen aan de Gaverbeek.

“Ik ben dubbel geconcentreerd en gemotiveerd om te slagen bij Zulte Waregem”, weet de snelle en dribbelvaardige aanwinst te vertellen. Voor de in Tbilisi geboren Georgiër is België geen onbekende bestemming. Zarandia kwam - via Locomotive Tbilisi - op zijn achttiende terecht bij KRC Genk. Na een avontuur van 2,5 jaar bij Arka Gdynia - goed voor vijf doelpunten en zes assists vorig seizoen - maakt hij opnieuw de oversteek naar de Jupiler Pro League. “Ik ben erop gebrand om beter te doen dan voorheen. Met de ervaring die ik heb opgedaan in de Poolse eerste klasse wil ik mij nu tonen bij deze club.”

Naar eigen zeggen sluit Zarandia zaterdag aan bij Team Essevee. “Eerst nog enkele persoonlijke zaken regelen en afscheid nemen van mij teamgenoten in Gdynia met wie ik twee supercups en één beker heb gewonnen. Het is positief dat ik het grootste deel van de voorbereiding bij mijn nieuwe club kan afwerken. Het oefencomplex oogt fantastisch, met Sandy Walsh kom ik een oude bekende tegen en het gesprek met de trainer was verrijkend. Ik weet perfect wat Francky Dury van mij verwacht.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close