3 jaar geleden gepost

Essevee start JPL met KRC Genk thuis en Beerschot uit

Op zaterdag 1 augustus maakte de Pro League de nieuwe kalender bekend. Essevee start de nieuwe jaargang met een thuiswedstrijd tegen KRC Genk en een verplaatsing naar Het Kiel van Beerschot.

Eerste twee speeldagen bekend

Enkel de exacte speeldata voor de eerste twee speeldagen liggen vast. We hoeven niet lang te wachten op meer nieuws want komende woensdag (5 augustus) worden de speeldagen 3 tot en met 8 al vastgelegd.

Ontdek de kalender

Onze tweede wedstrijd van het seizoen uit bij Beerschot wordt onder voorbehoud geplaatst. Er zijn nog wijzigingen mogelijk gezien de strikte maatregelen in de provincie Antwerpen.

Nieuw competitieformat

Op de algemene vergadering van vrijdag 31 augustus werd het nieuwe competitieformat en de samenstelling van de Jupiler Pro League vastgelegd. We starten straks met 18 clubs aan de jaargang 2020-2021.

Zowel Waasland-Beveren, OH Leuven als Beerschot maken deel uit van de reeks 1A. Er zijn dus 17 thuis- en 17 uitwedstrijden in de reguliere competitie. Na afloop van het seizoen worden er (beperkte) play-offs gespeeld.

Timing wedstrijden

Volgend seizoen zien we ook een aanpassing in de timing van de wedstrijden. Op vrijdag zal er telkens één wedstrijd zijn om 20.45 uur. De zaterdag staan er dan weer telkens 3 wedstrijden, gespreid over de dag, op het programma.  (16.15 uur | 18.30 uur | 20.45 uur) Op zondag krijgen we dan de resterende 4 wedstrijden. Eentje om 13.30 uur, 16.00 uur, 18.30 uur en om 20.45 uur.

Bij de start van het seizoen zijn er nog enkele afwijkingen met betrekking tot het uurschema te vinden. Dit omdat er op die manier geen overlapping is met de Champions League. 

Competitiestart achter gesloten deuren

De Raad van Bestuur van de Pro League besliste eind augustus unaniem dat de start van het seizoen 2020-2021 achter gesloten deuren zal plaatsvinden.

De voorbije weken was er intens (maar veilig) contact tussen het clubbestuur en de Supportersfederatie EsseveeFANS. De club wil hen trouwens danken voor de constructieve houding. In deze moeilijke periode wordt de heel bijzondere band tussen club, partners en aanhang nog maar eens onderstreept.

We zijn dus, meer dan ooit, klaar om jullie te ontvangen van zodra we daar de mogelijkheid toe krijgen! Mogen we ondertussen iedereen aansporen het veilig te houden en de maatregelen strikt op te volgen. Hoe beter we het nu doen, hoe sneller we elkaar terug zien in ons Regenboogstadion. Vaneigens komt het terug. Samen komen we sterker terug. Tope Es Alles Meuglijk!

DEEL DIT ARTIKEL:

Close