1 jaar geleden gepost

Essevee start 2022 met een nederlaag

DOELPUNTEN

WISSELS

GELE KAARTEN

RODE KAARTEN

In een leeg Jan Breydelstadion nemen we het voor onze eerste partij in 2022 op tegen Cercle Brugge. Een verslag van de wedstrijd tegen de Vereniging lees je hier.

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar kon niet slechter starten voor Essevee. In de eerste minuut knalde Lopes namelijk al op Bossut. Niet veel later viel Somers neer na een tik van Boya in de zestien. Na een VAR-tussenkomst besloot ref Boucaut de bal op de stip te leggen. Hotic stuurde Bossut de verkeerde kant op en zette Cercle Brugge na nog geen vijf minuten spelen op voorsprong.

Na twintig minuten reageerde Zulte Waregem op een stilstaande fase. Met een ingestudeerd nummertje belandde de bal tot bij Vossen, die de bal te zwak op doel trapte. Twee minuten later was het opnieuw Vossen die na een vrije trap op Didillon stoot.

Vijf minuten voor rust kreeg Essevee dan het deksel op de neus. Hotic weer met een beslissende rol, want hij schilderde de bal vanuit hoekschop tot bij Popovic, die de bal goed weglegde voorbij Bossut. De ruststand werd dan ook 2-0.

Na de rust ging Essevee uitdrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Het was dan ook Gano die de paal trof met zijn kopbal, na mistasten van Didillon. Het spel ging op en neer in de tweede helft, met weinig kansen voor beide ploegen en een goed verdedigend blok van Cercle Brugge. Met Doumbia en De Neve (en Kutesa al de rust) die mochten invallen, probeerde het duo Simons en De fauw voor een omwenteling in de partij te zorgen. Toch raakte Essevee moeilijk voorbij de defensie van de Vereniging. Tot twee minuten voor de reguliere speeltijd. De voorzet van Ciranni belandde tot bij Kutesa, die de bal lichtjes tot de verste paal kon deviëren. Een knullige Didillon liet de vangbal los, waardoor een goed volgende Vossen de rebound nog binnen kon werken. 2-1 met nog vijf minuten extra te spelen.

Met de hoop op nog een punt zorgde Essevee nog voor spanning in de partij, maar in de omschakeling schoof de ingevallen Denken de bal voorbij Bossut. Met 3-1 verloor Essevee dan ook zijn eerste wedstrijd van 2022.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close