5 jaar geleden gepost

Essevee-Standard, altijd iets te beleven

Donderdag zakt bekerwinnaar Standard af naar de Gaverbeek. De ontmoeting met de Luikenaren ontgoochelt nooit...

Altijd spektakel

De eerste thuiswedstrijd van SV Zulte Waregem op het hoogste niveau was meteen een kraker. Op zondagmiddag leek Essevee tegen Standard af te stevenen op een zes op zes, na winst tegen KAA Gent op de openingsspeeldag en met 1-0 op het bord. In de 90ste en 93ste minuut bogen de Luikenaren de achterstand om in een 1-2 overwinning. Het Regenboogstadion stond in vuur en vlam maar Team Essevee haalde nog dat seizoen dubbel en dik zijn gram.

Beide ploegen keken elkaar nog drie keer in de ogen. In de competitie hadden Nathan Dhaemers en Tony Sergeant voor een 1-2 overwinning gezorgd op Sclessin. In de halve finale van de Beker van België deden ze die stunt nog eens fijntjes over, al herinnert iedereen zich vooral het spuugincident met Sergio Conceiçao. De 1-2 in Luik bleek uiteindelijk voldoende, ook toen Stijn Meert en co in Waregem de terugwedstrijd met 0-1 verloren. Ibrahim Salou brak zijn kaakbeen na een stevige charge van Oguchi Onyewu maar Essevee mocht naar de bekerfinale.

Mis geen bal van de volgende ontmoeting en haal nu je tickets in huis!

Tickets kopen

3 zeges in laatste 4 wedstrijden

Daar houdt het echter niet mee op... Ondertussen botste Essevee in 2013 - door twee betwistbare tegendoelpunten - in volle titelstrijd op Standard (3-4 verlies) en werd een wedstrijd stilgelegd door ref Vertenten wegens ongeregeldheden op Sclessin bij een 1-2 voorsprong na doelpunten van Théo Bongonda en James Troisi.

12 april 2013, Standard komt met 3-4 winnen op het veld van Essevee. Junior Malanda is furieus, ook hij zag de Rouches tweemaal scoren uit buitenspel.

19 oktober 2014, Essevee kent een moeilijke start en trekt met zes op dertig naar Sclessin. Bongonda opende de score. Vertenten staakte de wedstrijd bij een 1-2 voorsprong.

Francky Dury en co wonnen drie van de laatste vier ontmoetingen met Standard. De mooiste was ongetwijfeld de verplaatsing naar Sclessin begin vorig seizoen. Toen liet Essevee geen spaander heel van Standard en won het met 0-4 in de Vurige Stede.

18 augustus 2017, Zulte Waregem stuurt Standard op eigen veld van het kastje naar de muur en wint overtuigend met 0-4.

Wat wordt het donderdag? Beleef de spanning vanop de eerste rij in het Regenboogstadion!

Selectie

Doelmannen: Bossut - Bostyn - Bansen
Verdedigers: De fauw - Baudry - Heylen - Walsh - Demir - Bürki
Middenvelder: Marcq - Buffel - Faik - De Pauw - Nissilä - Soisalo - Tardieu
Aanvallers: Harbaoui - Bongonda - Bedia - Sylla

Tickets kopen

Tickets voor de wedstrijd zijn te koop in de Essevee Shop tot en met woensdag. Online blijft de verkoop open tot voor de wedstrijd en de stadionloketten gaan open om 16.30 uur. Meer informatie vind je hier.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close