5 jaar geleden gepost

Essevee - Standard : 3-1

DOELPUNTEN

23' Lestienne 0-1

31' Harbaoui 1-1

67' Harbaoui 2-1

69' Sylla 3-1

WISSELS

60'

in

Carcela

out

Bastien

73'

in

Orlando Sa

out

Lestienne

91'

in

Bedia

out

Bongonda

94'

in

Buffel

out

Harbaoui

GELE KAARTEN

46' Demir

55' Walsh

59' Marin

71' Lestienne

RODE KAARTEN

80' Sylla

Essevee herrijst op Allerheiligen. Standard gaat voor de bijl met 3-1. Lestienne bracht de Luikenaren op voorsprong, maar tweemaal Harbaoui en éénmaal Sylla bezorgden Essevee de drie punten.

TEAM

Essevee

1 Bossut

2 De fauw

3 Baudry

4 Heylen

9 Harbaoui

10 Bongonda

11 De Pauw

14 Walsh

18 Demir

19 Sylla

22 Tardieu

Standard

Standard

13 Ochoa

8 Cimirot

9 Emond

18 Marin

19 Djenepo

21 Fai

22 Lestienne

26 Luyindama

28 Bastien

29 Cavanda

34 Laifis

Essevee was de gevaarlijkste ploeg tijdens de openingsfase. Even voorbij het kwartier kwam Bongonda centraal goed inlopen maar Cimirot kwam gepast tussen. Sylla speelde een verdienstelijke partij op rechts en lag constant op de loer. Halfweg de eerste helft kreeg Essevee wel een opdoffer te verwerken. Bij de eerste aanval van Standard was het meteen raak. Fai schilderde het leer op het hoofd van Lestienne en de 0-1 was een feit. Essevee was even van slag maar kwam er in het derde kwartier opnieuw bovenop. Bongonda, De Pauw en Sylla kregen grote kansen maar het was uiteindelijk Harbaoui die na een hoekschop de verdiende gelijkmaker van dichtbij binnenduwde. Op het einde van de eerste helft counterde Essevee zich bijna naar de 2-1 maar Ochoa stond op de juiste plaats om het schot van Bongonda te pareren.

Net na de koffie kreeg Bongonda dé kans op de 2-1. Theo kwam oog-in-oog met Ochoa maar de Mexicaan redde met een ultieme voetreflex. Ook Standard kreeg even later een grote kans maar Bossut duwde de pegel van Bastien in hoekschop. Het spel ging nu goed op en neer maar het was wachten tot halfweg de tweede helft voor een nieuw doelpunt. Na een knappe aanval zwiepte Sylla het leer voor het doel van Ochoa. Met een knappe snoekduik kopte Harbaoui het leer staalhard tegen de netten. Het Regenboogstadion ontplofte een tweede keer. Twee minuten later zette Sylla de kers op de taart. Sylla kreeg teveel ruimte in de zestien en knalde laag binnen. Essevee was op alle vlakken beter en kreeg nog enkele mogelijkheden om de score verder uit te diepen. Ochoa stond echter sterk te keepen. Tien minuten voor het einde kreeg Sylla een rode kaart nadat hij onbesuisd in duel ging met Fai. Standard kon bijna profiteren van de manmeersituatie wanneer Sa alleen voor Bossut verscheen. Sammy redde subliem met de hand. Essevee vocht voor elke morzel grond en hield knap stand. 

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close