4 jaar geleden gepost

Essevee speelt helft met 10 en pakt 1 punt op Eupen

DOELPUNTEN

45+3' Larin 1-0

63' Bautista 1-1

WISSELS

46'

in

Sissako

out

Govea

46'

in

Bruno

out

Oberlin

46'

in

Humphreys

out

Zarandia

58'

in

Schouterden

out

Cools

78'

in

Ciampichetti

out

Blondelle

58'

in

Milicevic

out

Keita

GELE KAARTEN

20' Zarandia

45+2' Deschacht

45+2' Penaranda

57' Amat

87' Milicevic

RODE KAARTEN

43' Pletinckx

Een gelijkspel in de Oostkantons, 1-1. Vlak voor rust pakte Pletinckx rood maar Larin scoorde alsnog voor de koffie. In de tweede helft kon Bautista gelijkmaken op stilstaande fase.

TEAM

KAS Eupen

1. De Wolf

3. Koch

5. Amat

6. Marreh

7. Penaranda

13. Keita

20. Toyokawa

21. Bautista

22. Blondelle

26. Cools

32. Beck

Essevee

Essevee

1. Bossut

2. De fauw

7. Zarandia

9. Larin

10. Govea

21. Seck

23. Bürki

24. Pletinckx

27. Oberlin

38. Berahino

45. Deschacht

Een verre verplaatsing naar Eupen, dat kruipt in de kleren. Het matchbegin was van beide kanten erg afwachtend en tevens slordig. Pas op het halfuur ietwat opwinding. Larin werd onderuit getrokken in de zestien, maar de ref en VAR lieten het passeren. Met twee kansen in de volgende vijf minuten, liet de Canadees zich wel opmerken. Eerst stond zijn vizier niet op scherp, even later kopte Larin op De Wolf.

In het slot van de eerste helft ontstond nog de meeste opschudding. Ongelukkig balverlies zette Eupen op weg naar Bossut. Pletinckx zette de tackle in en haalde Bautista neer. Penalty en geel volgens Boucaut, gecorrigeerd naar geen penalty én rood volgens de VAR. Zware opdoffer voor Essevee, met nog wat zout in de wonde wanneer Peñaranda voor een drieste tackle op Bossut maar geel kreeg. Toch had Essevee moed gepuurd uit de tegenslag. Larin verschalkte Amat op hoekschop en kopte de 0-1 tegen de touwen, op slag van rust. Meteen zijn eerste van het seizoen.

Na de rust greep Dury noodgedwongen in met een driedubbele wissel. Bruno, Humphreys en nieuwkomer Sissako moesten het onevenwicht herstellen. Stevigheid was er, maar extra aanvallende impulsen bleven wat uit bij Essevee. Wanneer Amat erg wild inging op Sissako toonde Boucaut zich opnieuw erg mild. De verdediger kwam weg met geel.

Op het uur klom Eupen dan toch op gelijke hoogte. Milicevic schilderde het leer op de kruin van Bautista, die via de paal gelijkmaakte, 1-1. Eupen ging nog op zoek naar de overwinning en Essevee moest achteruit, maar verder dan een misser van Toyokawa kwamen de Eupense aanvallers niet. 1-1 was, gezien de omstandigheden, een billijk gelijkspel.

Reactie Dury: "Het was een moeilijke match. Veel duels, geen ritme in het spel, veel stilstaande fases en veel kaarten, waaronder ook rood. Gelukkig scoorden we nog voor de rust en dat gaf ons moed. Het stelt me niet gelukkig dat ze scoorden op een stilstaande fase, maar dat moet ik accepteren."

"Het spel zat vast in de duels en we probeerden er voetballend uit te komen, maar in de eerste helft ging het niet snel genoeg en stonden zij sterk."

"Ik ga niet spreken over de kaarten, maar ik dacht dat in de twintigste minuut ook een rodekaartovertreding gebeurde op Larin. Dat Ewoud nu rood kreeg in plaats van geel, volgens de regels, moet ik accepteren."

VIDEO: Doelpunt Cyle Larin (0-1)

DEEL DIT ARTIKEL:

Close