3 jaar geleden gepost

Essevee speelt gelijk tegen KV Kortrijk

DOELPUNTEN

77' Chory 1-0

96' Mboyo 1-1 (pen.)

WISSELS

46'

in

Chory

out

Bruno

62'

in

Srarfi

out

Marcq

70'

in

Badamosi

out

Gueye

79'

in

van den Bossche

out

Jonckheere

96'

in

Sissako

out

Vossen

GELE KAARTEN

88' Chory

95' Opare

RODE KAARTEN

95' Dompé

Chory bracht de thuisploeg op voorsprong maar in de absolute slotfase kreeg Kortrijk nog een strafschop. Mboyo miste niet.

TEAM

Essevee

25. Bostyn

2. Bianda

3. Deschacht

4. Opare

5. Marcq

9. Vossen

17. Dompé

19. Bruno

21. Seck

27. De Bock

67. Van Hecke

KV Kortrijk

KV Kortrijk

1. Jakubech

4. Dewaele

5. Sainsbury

7. Mboyo

10. Selemani

17. Gueye

23. De Sart

25. Makarenko

27. Jonckheere

51. Ocansey

76. Derijck

Kortrijk tekende voor de eerste kans, maar Bostyn werkte de bal fraai uit de hoek. Meteen liet Vossen zich ook tonen, maar ook zijn kopbal ging naast. Echt open kansen kwamen er niet, beide teams kregen de vlam niet in de pan. Seck kreeg een prima kopkans, maar mikte te breed om Jakubech te bedreigen. Beide teams hielden de partij in evenwicht tot de rust. 

Tomas Chory mocht na de pauze Bruno vervangen en bezorgde de KVK-defensie meteen werk. Al was Selemani dicht bij de 0-1, maar Bostyn redde knap. Op het uur greep Dury in en bracht Srarfi tussen de lijnen om meer gevaar op de flanken te creëren. Met nog een klein kwartier op de klok ontbond Chory zijn vleugels. Dompé leverde nog maar eens een prima voorzet af; Chory haalde de grote hamer boven en loeierde de 1-0 staalhard tegen de touwen, 1-0. Net voor affluiten gingen de poppen aan het dansen. In de 89e minuut zag KVK een doelpunt, terecht, afgekeurd wegens buitenspel, nadat de VAR had ingegrepen. Een ziedende Vanderhaeghe werd met rood van z’n bank gestuurd. Twee minuten later ging een bal, via het lichaam, tegen de bovenarm van Opare. Opnieuw greep de VAR in en ref Cremer oordeelde strafschop. Dompé kreeg rood, Opare geel en Mboyo miste niet. 1-1 in het slot van deze derby. 

DEEL DIT ARTIKEL:

Close