1 jaar geleden gepost

Essevee speelt gelijk in laatste oefenwedstrijd

De zon en de supporters waren van de partij voor het eerste duel in de Elindus Arena. De laatste tegenstander in deze voorbereiding luisterde naar de naam FC Valenciennes. Lees hieronder een uitgebreid verslag van de wedstrijd.

De warmte is baas over het openingskwartier en beide teams zoeken naar het juiste ritme. Het is de thuisploeg die de eerste kans afdwingt. Vossen haalt uit met een knappe retro waarna Hallaert de rebound net niet kan scoren. Vijf minuten later is daar ook het eerste gevaar bij Valenciennes, en dat resulteert meteen in een doelpunt. Ayite knalt een voorzet heel knap voorbij Bossut, 0-1.

Essevee kent een lastige openingsfase van deze partij. Pas na 35 minuten kunnen de jongens van Mbaye Leye opnieuw dreigen. Rommens krijgt de bal voor de voeten, maar zijn pegel wordt gestopt door Larsonneur. 

Na de eerste pauze komt Essevee snedig uit de kleedkamer. Ciranni vindt Hallaert, zijn kopbal verdwijnt rakelings langs de paal. Daarna is het twee keer de beurt aan Dompé. Eerst komt zijn scherpe voorzet net niet aan, even later redt de doelman goed op een harde trap van de Franse flankaanvaller. Een minuut later legt Sissako prima aan, maar opnieuw redt doelman Lasonneur uitstekend. 

Essevee blijft zoeken naar de gelijkmaker. Dompé bedient de ingevallen Fadera. Hij trapt uit de draai in de handen van doelman Sy. Enkele ogenblikken later is daar diezelfde Fadera. Hij zet uitstekend druk, maar zijn sliding wordt nog net van de lijn gehaald. 

Heel wat wissels zorgen ervoor dat Essevee zijn tempo opnieuw moet zoeken in deze partij. Met nog een halfuur op de klok noteren we een nieuwe kans voor de thuisploeg. Drambaiev zet zich goed door en vindt Sangaré. De middenvelder probeert acrobatisch af te werken, maar mist nipt zijn schot. Hubert trapt in de herneming net naast het doel. Net voor het einde krijgt Braem nog een grote kans om de gelijkmaker op het bord te zetten. Demuynck stuurt de aanvaller goed diep, maar de doelman redt knap. Sangaré kan de bal nog opvangen, zijn schot verdwijnt nipt over het doel. Tien minuten voor het einde resulteren de vele kansen dan toch in de verdiende gelijkmaker! Opnieuw Demuynck en Braem. Die laatste werkt deze keer wel af, 1-1.

Zo eindigt Essevee de voorbereiding met een gelijkspel tegen FC Valenciennes.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close