4 jaar geleden gepost

Essevee - Sp. Charleroi: voorbeschouwing en selectie

Essevee ontvangt - mede door de werkzaamheden rond het Regenboogstadion en drukte door het W-fest festival - Sporting Charleroi op maandagavond 19 augustus om 20u30. Meteen de laatste wedstrijd van speeldag vier in de Jupiler Pro League.

"Een beetje geduld. Geef ons nog wat tijd." Ook na de deugddoende zege op het veld van regerend landskampioen Racing Genk blijft de boodschap van Francky Dury dezelfde. "We bouwen aan een team. Ik werk elke dag met deze talentvolle jongens. En er wordt echt goed getraind. Stilaan valt de puzzel in elkaar. Ik ben ervan overtuigd dat het alleen maar zal verbeteren", vertelt een zichtbaar ontspannen coach.

"Kijk, op Standard zaten de wedstrijdomstandigheden niet mee. Tegen Mechelen hadden we amper samen getraind met de jongens die aan de aftrap stonden. Dan weet je dat het moeilijk wordt. Vorige week hadden we de omstandigheden dan wel mee: Bossut die prima redding brengt op de kans van Samatta, de vroege voorsprong, ... Voor de wedstrijd heb je een plan, maar de wedstrijd zelf bepaalt veelal het plan. Het zijn drie verschillende matchen maar ik onthoud vooral de laatste, dat is waar we naartoe willen."

"Ik vond het streng dat we na twee wedstrijden (KV Mechelen, Standard) al vooroordeeld waren. Beoordeeld worden op één wedstrijd (Genk) is dan ook weer niet goed. Ons analytisch vermogen is soms toch niet zo goed, stuurde een journalist mij na de wedstrijd op Genk, dat vond ik wel fair. Onze wedstrijd van vorige week vraagt bevestiging. Ik hoop dat mijn jongens maandag hetzelfde kunnen tonen aan ons thuispubliek."

Dury dropte vorige week Saido Berahino en Cameron Humphreys in zijn basiselftal. "Berahino is een uitstekende voetballer én intelligent. Gezien hoe hij samen met Cyle (Larin) stond bij het verdedigen? Dat was high level, daar lag voor mij het verschil. Dat Saido speelgerechtigd was voor de wedstrijd op Genk gaf ook een extra push aan mijn team." Centraal achterin koos Dury voor het duo Deschacht/Humphreys. "Olivier heeft meteen getoond dat hij klaar was. Ruim 600 wedstrijden op de teller kan tellen hoor. Cameron had een hele goeie trainingsweek achter de rug, net zoals Ewoud voor de wedstrijd tegen Standard. Maar het resultaat viel dan wel tegen. Om beslissingen te nemen heb je al eens een zege, clean-sheet en/of een doelpunt nodig."

Ook Charleroi kreeg vorige week een extra push door Antwerp te kloppen in eigen huis. De eerste zege voor de zebra's na twee gelijke spelen tegen KAA Gent (1-1) en KV Kortrijk (1-1). De Carolo's zakken maandag dus ongeslagen af naar Waregem. "Charleroi is een ploeg die altijd goed staat", oordeelt Dury. "Dat hebben ze geleerd onder Mazzu." Dimitri Oberlin is helemaal hersteld van zijn enkelblessure en lijkt voor het eerst tot de wedstrijdselectie te behoren. Of hij maandagavond zijn debuut zal maken in de Jupiler Pro League is nog af te wachten. Dury heeft met het trio centrumspitsen Oberlin/Larin/Berahino veel kwaliteit in huis. "Of ze allemaal zullen spelen? Ik ga ons niet vergelijken met Liverpool maar Origi/Firminho/Mané hebben ook al veel samen gespeeld. Ik wil maar zeggen: verstandige jongens vinden verstandigde oplossingen", besluit Dury.

Selectie

Doelmannen: Bossut, Bostyn, Bansen

Verdedigers: De fauw, Walsh, Bürki, Pletinckx, Kainourgios, Deschacht

Middenvelders: Marcq, Zarandia, Govea, Bjørdal, Seck, Van Hecke

Aanvallers: Larin, Bruno, De Smet, Oberlin, Berahino

Geblesseerd: Baudry (buikspieren), Humphreys (enkel)

DEEL DIT ARTIKEL:

Close