1 jaar geleden gepost

Essevee sluit 2021 af met 6 op 6 en wint op Sclessin

DOELPUNTEN

WISSELS

GELE KAARTEN

RODE KAARTEN

Voor de laatste speeldag van 2021 trok Essevee naar Standard. De wedstrijd op boxing day eindigde in ... 

De laatste wedstrijd van 2021 startte zoals het begin van het kalenderjaar, met lege zitjes rondom het veld. In het stille Sclessin mocht de thuisploeg toch de eerste kans van de partij aantekenen. Donnum bracht goed voor, maar Bokadi kopte de bal gelukkig naast de kooi van Bossut.

Het gevaar bleef van de Rouches komen. Het was dan ook de thuisploeg die de eerste grote doelpoging voor zijn rekening nam. Op het kwartier belandde de vrije trap van Amallah staalhard op de lat. Op het halfuur was het diezelfde Amallah die voor dreiging zorgde. Na een lange rush besloot hij net naast doel.

Essevee had in de eerste helft moeite om kansen bijeen te sprokkelen. Standard kon wel enkele keren dreigen, maar benutte de kansen niet. Gevolg: met een brilscore de rust in.

Essevee kwam gretig uit de kleedkamer en zorgde dan ook voor het eerste doelgevaar in de tweede helft. Seck besloot na een afvallende bal op doelman Bodart.

En toch was het Standard dat opnieuw voor gevaar zorgde. Nkounkou vuurde een afstandsschot af, maar die belandde de tweede keer in de partij voor Standard op de lat.

In minuut 55 was het dan toch prijs voor onze jongens. De Bock schilderde de bal goed tot bij Gano, die de openingstreffer heerlijk op de slof nam en in het dak van het doel verwerkte.

In alle euforie van de goal was het opnieuw Standard dat gretig op zoek ging naar de gelijkmaker. Op het uur was de 1-1 dan ook bijna een feit. Een hoekschop belandde tot bij Klauss die hard richting doel knikte, maar een geweldige parade van Bossut vermeed de gelijkmaker.

De laatste 20 minuten van de partij was het vooral zaak om de voorsprong te behouden. Vijf minuten voor afblazen hielp Fai nog een handje met zijn tweede gele kaart, waardoor Standard in het slot nog met 10 man belandde. In de extra tijd zorgde een heet standje voor het doel van Bossut wel nog voor heel wat spanning in de wedstrijd. In de laatste seconden van de partij kwam Klauss nog eens opdagen, maar gelukkig strandde zijn bal op de paal.

Zo sluit Essevee het jaar af op een positieve noot door met 0-1 te gaan winnen op Standard en de drie punten mee naar huis te nemen.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close