3 jaar geleden gepost

Essevee SL Women winnen eerste oefenpot met 3-1 van Bosdam Beveren.

DOELPUNTEN

8' Summer Rogiers 1-0

22' Corina Luijks 2-0

41' Geena Lisa Buyle 3-0

82' Femke Mertens 3-1

WISSELS

GELE KAARTEN

RODE KAARTEN

Net zoals de voorbereiding op het vorige seizoen was de eerste match in de voorbereiding er één tegen Bosdam Beveren.

Al in de eerste minuut kwamen onze dames goed weg na een reuze kans voor Bosdam. Op een eerste kans van Essevee was het wachten tot minuut 8, dan ging ook nummer 8 Summer Rogiers zich achter de bal zetten op een vrije trap. Summer Rogiers zorgde voor het eerste doelpunt van het nieuwe seizoen met een heerlijke krul. 1 – 0. Nog geen minuut later stond het bijna 2 – 0 na een mooie actie tussen Geena Lisa Buyle en Corina Luijks. Net na het kwartier was er opnieuw een mooie kans op de 2 – 0 maar oog in oog met de Beverse goalie kon Geena Lisa Buyle niet hard genoeg afdrukken.

In minuut 22 was het wel raak, er was een prima actie en voorzet van Ulrike De Frère en Corina Luijks kon er zo 2 – 0 van maken. Een schot van Summer Rogiers werd gepareerd door de keepster en een schot van Geena Lisa Buyle trof de paal. Toch ging Zulte Waregem rusten met een 3 – 0 nadat Geena Lisa Buyle een fout in de Beverse verdediging afstrafte.  

9 wissels bij het begin van de tweede helft bij onze dames. De eerste kansen van de 2 de helft waren voor rekening van Anne-Lore Scherrens maar het was wachten tot Corina Luijks nog eens de Beverse doelvrouw aan het werk zette, haar schot raakte de vingertoppen en scheerde de deklat. Met nog een kwartier te spelen kon ook Bosdam nog eens dreigen, maar hun schot strandde op de paal. Zulte Waregem moest de wedstrijd met 10 verder zetten nadat Manon Lamotte haar blesseerde.

Na een handspel in de 16 van Essevee ging de bal op de stip en zo had Bosdam ook zijn doelpunt beet. 3 - 1 Met het einde in zicht verdiende de kopbal van Pauline Windels meer. Maar ook Bosdam kon nog aanspraak maken op de aansluitingstreffer in de toegevoegde tijd. 

DEEL DIT ARTIKEL:

Close