1 jaar geleden gepost

Essevee - Seraing eindigt op gelijkspel

Op het veld van Seraing ging Essevee op zoek naar een nieuwe driepunter, maar kreeg in het slot de gelijkmaker binnen. Een uitgebreid verslag van de wedstrijd lees je hier.

Het is een afwachtend begin bij beide ploegen. Vooral de troepen van coach Mbaye Leye eisen het balbezit op, maar kunnen pas na 6 minuten een eerste keer dreigen. Een goeie combinatie komt tot bij Sissako, de middenvelder zoekt Vossen voor doel. Hij kan zijn schot niet voldoende richten. Na tien minuten steekt ook de thuisploeg voor een eerste keer zijn neus aan het venster. Mouandilmadji wordt goed aangespeeld in de kleine rechthoek, zijn controle mist precisie. Tijd voor een antwoord van Essevee. Vossen gaat in de diepte, zijn voorzet vindt Gano maar zijn schot wordt afgeblokt. We zijn 25 minuten ver wanneer Vossen de bal perfect diep stuurt richting Gano. De diepste man bij Essevee kan er net zijn voet niet tegen zetten. De bezoekers blijven de gevaarlijkste ploeg. Fadera dribbelt zich vrij in de zestien. Dietsch kan de bal niet klemmen maar geen enkele Essevee-voet in de buurt om de bal tegen de netten te trappen. Het halfuur is net voorbij wanneer Seraing nog eens kan dreigen. Mvoue trapt van ver, de bal gaat een eindje naast het doel van Bossut.

Met de rust in zicht komen de Metallos meer en meer dreigen. Vagner trapt van ver, Bossut bokst de bal in hoekschop. De daaropvolgende poging van Poaty gaat een meter naast. Toch is het Essevee die net voor de rust op voorsprong komt. Lepoint speelt de bal met de hand in de zestien en Vossen zet zich achter de bal. De aanvaller twijfelt niet en trapt de 0-1 strak voorbij Dietsch. In de extra tijd van de eerste helft is daar bijna de dubbele voorsprong. Vossen kopt voor doel, Dietsch kan de bal voor de neus van Gano wegslaan. 

Wanneer beide ploegen uit de kleedkamer komen, is het opnieuw even zoeken naar het goede ritme. Hoewel het balbezit in de openingsfase van de tweede periode voor Seraing is, is het Essevee die een eerste keer kan dreigen. Vossen brengt voor, Gano duikt naar de eerste paal maar kan net niet afdrukken. We zijn een uur onderweg wanneer Tshibuabua Rommens snoeihard tegen de grond werkt, de verdediger mag iets vroeger dan de rest richting kleedkamer. Vijf minuten later brengt Lopez de bal goed voor doel, Vossen kan zijn kopbal net niet kadreren. Na slecht inspelen van Fila kan ook Seraing een eerste keer dreigen in de tweede helft. Vagner dribbelt zich richting doel, Derijck verdedigt prima.

Met nog een kwartier op de klok komt ook Essevee met tien te staan. Brüls pakt zijn tweede geel en mag ook gaan douchen. De ingevallen Ndour dribbelt zich ondertussen een weg naar doel en zoekt de korte hoek, Dietsch gaat goed plat. Enkele ogenblikken later is het opnieuw Ndour die de trekker overhaalt. Vanuit een onmogelijke hoek dwingt hij Dietsch tot een nieuwe redding. Op het einde steekt de thuisploeg dan toch nog eens zijn neus aan het venster en trapt Poaty de Luikenaars op gelijke hoogte. Eindstand, 1-1.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close