Zulte Waregem is een familieclub waar waarden als respect, gelijkheid en openheid centraal staan. Omdat discriminatie, ongelijkheid en racisme nog te vaak aanwezig zijn in het straatbeeld en dus ook in het stadion, wil Essevee pro-actief zijn steentje bijdragen in de strijd tegen de problematiek. De All As One-campagne tackelt racisme en discriminatie en vindt plaats tijdens de maand januari.
Van jeugdvoetballer tot supporter, van A-kern speler tot jeugdtrainers. Iedereen die Essevee een warm hart toedraagt, zal de komende weken in aanraking komen met de campagne. Tijdens elke wedstrijd in de Jupiler Pro League, Lotto Super League, tweede amateur en Croky Cup dragen de spelers van Zulte Waregem een speciaal shirt met de slogan All As One. De Essevee-aanvoerder krijgt een speciale diversiteitsband om de arm. En bij elke thuiswedstrijd in de Jupiler Pro League zullen jeugdspelers een banner uitrollen voor de line-up van de beide ploegen.
“We willen ook naast het veld het verschil te maken”, vertelt community-manager Geert Van Assche. “Met de All As One-campagne belichten we de lopende initiatieven van Zulte Waregem, maar we roepen ook nieuwe projecten in het leven om discriminatie en racisme helemaal buitenspel te zetten.”
Vanaf de wedstrijd tegen KV Mechelen zal je overal in de Elindus Arena de speciale QR-code zien. Door die te scannen kom je op een nieuw meldpunt van Zulte Waregem. Daar kan je bijvoorbeeld defecte toiletten melden, lauwe pintjes, kapotte zitjes, maar ook als je discriminerende boodschappen opvangt in de tribunes. Het SLO-team, de link tussen fans en clubbestuur, volgt alle meldingen op.
Alle jeugdtrainers van Zulte Waregem en de Essevee Verbindt-clubs zullen eind januari een workshop volgen die hen zal helpen om diversiteit in een spelersgroep te laten leven. Het zijn trouwens drie jeugdspelers uit de Essevee Academie die de hoofdrollen spelen in de lanceringsvideo van de campagne.
En All As One breekt ook uit buiten de club. Voetballer Zinho Gano, die zelf geconfronteerd werd met discriminatie, doet in januari zijn verhaal in de Waregemse scholen. “Ik wil dat de jongeren zich bewust zijn van wat discriminatie, in welke vorm dan ook, kan teweegbrengen bij het slachtoffer”, blikt Zinho Gano vooruit op de voordrachten.