2 jaar geleden gepost

Essevee pakt eerste zege van het seizoen op het veld van STVV

DOELPUNTEN

48' Zinho Gano 0-1

69' Jelle Vossen 0-2

84' Zinho Gano 0-3

WISSELS

GELE KAARTEN

49' Bent Sørmo

71' Abdoulaye Sissako

RODE KAARTEN

Met 1 punt op 6 trok Essevee met minder punten dan verdiend naar STVV. Coach Dury gaf dan ook in eerste instantie dezelfde elf het vertrouwen als vorige week, tot Govea geblesseerd de opwarming staakte. Pletinckx kwam in de basis. Nieuwkomer Fadera zat op de bank.

TEAM

Sint-Truiden

Schmidt

Matsubara

Caufriez

Mboyo

Cacace

Koita

Van Dessel

Lavalee

Durkin

Pius

Bruls

Essevee

Essevee

Bostyn

Hubert

Vigen

Vossen

Sissako

Dompé

Sørmo

Pletinckx

De Bock

Humphreys

Gano

De partij kwam erg traag op gang. Beide teams hadden alle moeite om elkaar te ontwrichten. Caufriez en Gano probeerden wel, maar waren allesbehalve gevaarlijk in hun actie. Midden de eerste helft ging Essevee aan het juichen, maar de vreugde was van korte duur. De aalvlugge Dompé kon Schmidt lobben én scoren, maar de lijnrechter vlagde terecht af wegens buitenspel. Tien minuten later kon de aanvaller opnieuw richting doel, maar hij besloot te zwak. Op slag van rust had de thuisploeg de beste kans om de score te openen, maar Mboyo besloot oog-in-oog met Bostyn naast.

De tweede helft had maar drie minuten nodig om de partij open te laten breken. Dompé, een gesel voor de Kanaries, rushte sterk door op links en gaf de 0-1 knap terug op Gano, die niet miste, 0-1.

De ban leek gebroken, want vijf minuten later kon Vossen doorbreken, maar na twee knappe dribbels besloot Jelle te zwak op Schmidt. Uitstel van executie zo bleek, want een kwartier later was het toch raak! Vigen zette voor, Pius werkte weg, in de voeten van Vossen, die de 0-2 graag tegen de netten knalde! STVV hing in de touwen. Zeker wanneer vijf minuten voor affluiten de ingevallen De Neve zijn flank kon bestormen. Zijn gemeten voorzet kwam prima in de loop van Gano, die zijn tweede van de avond binnen tikte, 0-3.

In blessuretijd wist De Bock nog ongelukkig de 1-3 tegen de touwen te prikken op een scherpe hoekschop van STVV. Essevee hield stand en heeft zo zijn eerste winst beet van het seizoen.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close