3 jaar geleden gepost

Essevee pakt een verdiend punt op Sclessin

DOELPUNTEN

10' Dompé 0-1

47' Balikwisha 1-1

49' Vossen 1-2

81' Muleka 2-2

WISSELS

43'

in

Raskin

out

Shamir

58'

in

Carcela

out

Cop

70'

in

Muleka

out

Oulare

79'

in

Sissako

out

Marcq

82'

in

Kainourgios

out

Dompé

86'

in

Berahino

out

Van Hecke

GELE KAARTEN

41' Oulare

60' Fai

71' Marcq

77' De Bock

81' Vossen

RODE KAARTEN

Essevee spoelt nederlaag tegen Club Brugge door met een knap resultaat op Standard. Essevee kwam tweemaal op voorsprong maar diende uiteindelijk toch vrede nemen met een punt.

TEAM

Standard

16. Bodart

21. Fai

3. Vanheusden

6. Dussenne

24. Gavory

15. Shamir

19. Amallah

20. Bokadi

32. Balikwisha

9. Oulare

7. Cop

Essevee

Essevee

25. Bostyn

4. Opare

24. Pletinckx

3. Deschacht

27. De Bock

5. Marcq

67. Van Hecke

21. Seck

19. Bruno

9. Vossen

17. Dompé

Na de pandoering in eigen huis tegen Club Brugge had Essevee iets recht te zetten. Maar met een verplaatsing naar Sclessin was die opdracht alles behalve gemakkelijk. Van Hecke kwam op de 10 en Opare terug op de vertrouwde rechtsbuiten. Marcq begon centraal voor de verdediging.

Essevee hield makkelijk stand in de openingsminuten tegen Standard. Beter zelfs, na tien minuten kon Van Hecke de aanval op gang trekken. Na enkele tussenstations zette Bruno mooi voor doel; Dompé ging heerlijk richting de hoge voorzet en knikte overhoeks binnen, 0-1. Tien minuten later kon Bruno bijna de score verdubbelen, maar de spits was te verrast op de voorzet van Opare en kopte naast. Het laatste kwartier kwam Standard wel opzetten, maar Cop verknoeide een grote kans, Dussenne kopte naast en Balikwisha vond Bostyn op z’n pad. Net voor de rust kon ook Amallah dreigen, maar zijn misser zorgde voor een 0-1 ruststand.

Net na de rust was het wel meteen raak voor de Rouches. Amallah miste zijn schot, maar bezorgde zo een open doelkans voor Balikwisha, die geen genade kende met Bostyn, 1-1. Twee minuten had Essevee weliswaar maar nodig om opnieuw de leiding te nemen. Vossen nam Fai te grazen op een hoekschop en knikte raak, 1-2! Standard reageerde, maar Marcq stond goed op de lijn en werkte de 2-2 weg. De ingevallen Muleka kon even later dreigen, maar Bostyn tikte over doel. Tien minuten voor affluiten kon de spits toch scoren. Een trekfout op Vossen werd niet gezien, Carcela mocht doorgaan en zette voor doel. Muleka kopte binnen, 2-2. De Luikenaars probeerden nog, maar Esssevee hield stand. Een verdiend punt dus in deze moeilijke uitwedstrijd.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close