1 jaar geleden gepost

Essevee pakt drie punten in gekke slotfase

DOELPUNTEN

WISSELS

GELE KAARTEN

RODE KAARTEN

Voor de laatste thuiswedstrijd van 2021 ontving Essevee de Kakkers uit Mechelen in de Elindus Arena.

De eerste dreiging van de wedstrijd kwam van de bezoekers. Shved sneed goed naar binnen en krulde de bal naar de verste paal, maar Bossut voorkwam een vroege voorsprong voor KV Mechelen met een goede parade.

Na 25 minuten mochten de Essevee-supporters voor de eerste keer opveren na een kopbal van Boya die op voorzet van De Bock maar net voorlangs ging.

Na een eerste helft die voor beide ploegen op en neer ging, knalde Mrabti, via het been van Pletinckx, uit het niks de 0-1 binnen voorbij Bossut. Na 38 minuten stond Essevee op achtervolgen aangewezen. Met een schouwspel van KV Mechelen eindigen we de eerste helft.

Na de rust kwam Essevee goed uit de kleedkamer door enkele keren voor het Mechelse doel te dreigen. Na een schot op de paal van Seck kreeg Zulte Waregem dan toch wat het verdiende. Via een voorzet van Ciranni bracht Vossen de bordjes op gelijke hoogte met een goede kopslag. Na 53 minuten voetballen kon Essevee weer op zoek gaan naar de voorsprong.

Daarna volgde een periode met weinig gevaar in de match. Een kwartier voor tijd raakt KV Mechelen er dan toch eens door en is het opnieuw prijs voor de bezoekende ploeg. Storm glipt door de defensie van Essevee en plaatste de bal rustig voorbij Bossut, 1-2.

In de slotfase van de wedstrijd greep de tandem Simons – de Fauw in met enkele wissels in de zoektocht naar de tweede gelijkmaker. Een tevergeefse poging leek het, want na 90 minuten spelen kon Essevee geen grote kans meer creëren. Totdat invaller De Neve na enkele kapbewegingen dan toch de 2-2 in doel werkte en toch nog een punt leek veilig te stellen voor Zulte Waregem. Dat was dan nog buiten Jean-Luc Dompé gerekend, die de Elindus Arena liet ontploffen in de laatste seconden van de wedstrijd met een weergaloze trap.
Essevee houdt na een bloedstollend slot de drie punten thuis. Eindstand: 3-2.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close