4 jaar geleden gepost

Essevee opnieuw langs zij in de slotseconde

DOELPUNTEN

7' Niakate 1-0

63' Niakate 2-0

80' Bongonda 2-1

93' Bongonda 2-2

WISSELS

20'

in

Hamzaoui

out

Vega

46'

in

Bongonda

out

Desmet

46'

in

Sylla

out

Bedia

53'

in

Stamenkovic

out

Perdichizzi

73'

in

Soisalo

out

De Pauw

78'

in

Ferber

out

Gerard

GELE KAARTEN

12' Niakate

57' Pletinckx

78' Bürki

89' Seck

RODE KAARTEN

Union en Essevee speelden 2-2 gelijk op speeldag 5 van Play-Off 2. Net zoals vorige week wachtte Essevee tot de slotseconde om de gelijkmaker te prikken. Théo Bongonda viel in aan de rust en zorgde voor de twee uitdoelpunten.

TEAM

Union SG

1. Kristiansen

2. Pedrichizzi

3. Kis

17. Selemani

18. Niakate

19. Tau

20. Gerard

22. Vega

59. Kandouss

77. Mehlem

94. Teuma

Essevee

Essevee

25. Bostyn

2. De fauw

11. De Pauw

12. Bedia

14. Walsh

20. Bjørdal

21. Seck

23. Bürki

26. Peeters

57. Desmet

62. Pletinckx

Het nostalgische Joseph Marienstadion lag er zonovergoten bij voor de komst van Essevee. De Brusselaars uit 1B blaakten van vertrouwen na een uitstekende 12 op 12. Aan de kant van Essevee was Harbaoui geschorst terwijl Sylla en Bongonda op de bank begonnen.

Na een voorzichtige aanval Essevee was het Union dat meteen het laken naar zich toe trok met drie aartsgevaarlijke tegenaanvallen in evenveel minuten. Eerst mikten Niakate en Tau nog voorlangs, de derde keer was Niakate wel trefzeker, met een lage schuiver naast Bostyn, 1-0. Essevee was aangeslagen en gevaarlijke Gerard zorgde bijna voor de 2-0 voor de thuisploeg. Op het kwartier moest Kristiansen aan het werk. De fauw bediende Desmet, die zijn schot uit doel geranseld zag. Ook Seck probeerde met ene kopbal, rakelings naast! Toch bleef het opletten voor de snelle aanval van Union. Bürki had een ultieme tik in de benen om Tau het scoren te beletten. Aan de overkant dan weer met Seck. De Senegalees haalde zijn zware linker uit en knalde het leer op de dwarslat. Essevee herstelde het evenwicht, maar echt gevaarlijk was het niet meer tot de rust, buiten enkele geblokte schoten.

De tweede helft begon Essevee met Bongonda en Sylla op het veld. De partij begon opnieuw in evenwicht, tot het leer op de stip ging. Pletinckx werkte Selemani tegen het canvas en kreeg een strafschop tegen. De kwikke aanvaller ging zelf achter het leer staan, maar knalde hard tegen de dwarslat. Union rook echter bloed en bleef doorduwen. Iets na het uur scoorde Niakate, maar werd het doelpunt afgevlagd wegens buitenspel. De VAR dacht er duidelijk anders over en keurde het doelpunt na review tóch goed, 2-0. Pas tien minuten voor het einde kon Essevee reageren. Het leer viel via een gelukje voor de voet van Bongonda, die makkelijk de 2-1 aansluiting kon scoren. Met nog een penaltyclaim zonder gevolg en een omhaal van diezelfde Bongonda leek het lot beslecht voor Essevee. Toch was het opnieuw de slotseconden die Zulte Waregem soelaas brachten. Bjørdal bediende Bongonda, die zijn tweede treffer tegen de touwen duwde, 2-2.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close