2 jaar geleden gepost

Essevee onderuit tegen de landskampioen

DOELPUNTEN

WISSELS

GELE KAARTEN

RODE KAARTEN

De vierde speeldag werd afgesloten in Waregem. Club Brugge kwam op bezoek, wat altijd een moeilijke partij voorspelde. Hoewel Essevee erg snedig was in de eerste 20 minuten, was het een stroompanne die de schwung uit de partij haalde. Een doelpunt net voor rusten, werd in de tweede helft vergezeld van nog drie treffers. 0-4. Een zwaar verdict voor Essevee.

Reeds vier minuten ver en Essevee kon al een strafschop claimen, maar ref Visser gaf geen krimp. Vigen probeerde dan maar Vossen diep te sturen, maar de spits vond Mignolet op z'n weg. De elf van Dury hadden Club Brugge stevig onder de duim en kon het meest dreigen. Na twintig minuten ging het licht uit in het Regenboogstadion, letterlijk en figuurlijk, zo zou later blijken. Na de herneming kon Club herschikken kwam het opzetten. Vooral Charles De Ketelaere werd erg dreigend. Eerst werd de paal getroffen, maar enkele tellen later kon hij Lang bereiken, die niet miste, 0-1 op slag van rust.

Na de pauze duwde Club door. Vanaken mikte eerst nog naast doen, even later was er Bostyn die redding bracht. Midden de tweede helft brak Club toch de ban. Vormer kon scoren, via Humphreys, 0-2. Vier minuten later was de 0-3 er al. Vanaken kon diepgaan, vanuit buitenspel, zo leek. De middenvelder miste niet en de VAR zag er geen graten in, 0-3. De kelk moest nog leeg tot op de bodem, wanneer Sobol De Ketelaere bediende, 0-4. De tweede gele kaart voor Sobol was louter nog een kanttekening.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close