4 jaar geleden gepost

Essevee onderuit op het veld van Moeskroen

DOELPUNTEN

12' Taiwo Awoniyi 1-0 (pen.)

41' Selim Amallah 2-0

55' Babacar Dione 3-0

WISSELS

36'

in

De Pauw

out

Soisalo

36'

in

Sylla

out

De Smet

46'

in

Marcq

out

Bürki

38'

in

Kuzmanovic

out

Gulan

76'

in

Benson

out

Awoniyi

83'

in

Pierrot

out

Dione

GELE KAARTEN

24' Selim Amallah

31' Frank Boya

70' Ibrahima Seck

85' Nill De Pauw

RODE KAARTEN

De sterke prestatie van vorige week tegen Cercle Brugge kende geen vervolg op het veld van Moeskroen. Essevee ging kansloos kopje onder met 3-0 tegen Les Hurlus. Door het verlies is KV Kortrijk zeker dat het de finale van PO2 mag spelen.

TEAM

Excel Moeskroen

Butez

Vojvoda

Sadiku

Gulan

Antonov

Amallah

Boya

Van Durmen

Leye

Awoniyi

Dione

Essevee

Essevee

Bansen

De fauw

Pletinckx

Walsh

Bürki

Soisalo

Bjørdal

Seck

De Smet

Harbaoui

Bongonda

Voor de aftrap was het mathematisch nog mogelijk om over concurrent KV Kortrijk te wippen, maar dan moest Essevee winnen tegen de troepen van Bernd Storck. De thuisploeg begon gretig aan de wedstrijd met Awoniyi als gevaarlijkste man. De Nigeriaanse spits besloot eerst nipt voorlangs, stuitte nadien op Bansen maar toonde zich wel trefzeker vanaf elmeter na handspel van Marco Bürki. Essevee kwam helemaal niet in het spel voor. Dury greep nog voor de rust in met twee wissels. "Om die jongens te beschermen. Dit zijn jonge spelers die kansen moeten krijgen in een team dat draait, zoals vorige week". Kort voor de rust verdubbelde Amallah de voorsprong met een strak schot.

Hetzelfde spelbeeld in de tweede helft. Babacar Dione, jeugdproduct van Essevee, bekroonde zijn sterke wedstrijd met een knap doelpunt. 3-0 en boeken toe. Moeskroen liet na om de score verder uit te diepen al had Essevee nog een strafschop moeten krijgen naar een fout op Théo Bongonda. Een verdiende zege voor Moeskroen, de eerste in deze Play-Offs voor de Henegouwers.

Volgende wedstrijd: SV Zulte Waregem - KV Kortrijk, zaterdag 11 mei om 20u.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close