11 maanden geleden gepost

Essevee Old Stars: wandelvoetbal bij Team Essevee

De Essevee Old Stars spelen sinds oktober 2018 wandelvoetbal, een voetbalvariant voor 55-plussers. Ex-scheidsrechter Johny Ver Eecke is de peter van het project.

Essevee Old Stars

Sinds oktober 2018 kunnen 55-plussers kennismaken met het wandelvoetbal bij Essevee, onder begeleiding van ex-scheidsrechter Johny Ver Eecke 

Voor 50 euro word jij een Essevee Old Star! Inbegrepen in deze prijs:

  • Trainingskledij: polo, trainingsjas en -broek
  • Verzekering
  • Trainingen onder begeleiding van Johny Ver Eecke (telkens ca. 1u15min)

Programma

Nadat onze Essevee Old Stars het tornooi van KVK en KRC Genk wonnen en zelf hun eerste tornooi organiseerden, zijn ze toe aan een zomerverlof.

Ze hervatten de trainingen op dinsdag 10 september om 18.00 uur. Meer informatie volgt later. Het eerste tornooi staat gepland op woensdag 25 september. Dan nemen de Old Stars deel aan het tornooi van Massemen.

Wat is wandelvoetbal?

De Essevee Old Stars krijgen dankzij het wandelvoetbal de kans om hun favoriete sport te blijven beoefenen. Maar wat is nu juist het verschil tussen ‘gewoon’ voetbal en wandelvoetbal? “Het speelveld is veel kleiner en er zijn enkele wijzigingen in de reglementen. Zo mag je niet lopen met en zonder bal en zijn slidings uit den boze”, legt community manager Johan Deschuymere uit.

“De snelheid ligt natuurlijk heel wat lager, waardoor de sport toegankelijk is voor zowel ex-voetballers als niet-voetballers. Door de laagdrempeligheid vindt iedere 55-plusser een sportieve uitdaging in het wandelvoetbal.”

Maatschappelijke meerwaarde

TOPE gaan we de strijd aan tegen de vereenzaming van senioren in de maatschappij. Met initiatieven als het wandelvoetbal draagt de communitywerking van Essevee haar steentje: “Het wandelvoetbal vormt de ideale gelegenheid om sociaal actief te zijn en te blijven.

Bovendien blijven de Old Stars niet alleen fysiek gezond maar het wandelvoetbal stimuleert ook de geest. Je blijft actief bezig, neemt beslissingen op het veld en zo houdt de sport je mentaal scherp”, besluit Johan Deschuymere.

Word Essevee Old Star!

Interesse om een Essevee Old Star te worden? Neem contact op via community@essevee.be en geef ons je naam, contactgegevens en leeftijd door. Bij je inschrijving ontvangen we ook graag een medisch attest.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close