4 jaar geleden gepost

Essevee officialiseert de komst van Saido Berahino

Saido Berahino is officieel speler van Team Essevee. De 26-jarige Burundese aanvaller komt transfervrij over van Stoke City en tekende een contract voor 2 seizoenen (+ 1 seizoen optie) in het Regenboogstadion.

Van de Premier League naar de Jupiler Pro League. “Tot voor twee maanden had ik niet gedacht dat ik in België zou belanden, laat staan bij Zulte Waregem”, windt Berahino er geen doekjes om. Informatie winnen over Essevee deed onze nieuwste aanwinst o.a bij Romelu Lukaku en na een goed gesprek met Francky Dury stond hij snel tussen de andere jongens op het trainingsveld. “De afgelopen maand heb ik opnieuw vertrouwen gekregen en mijn plezier in het voetbal teruggevonden.”

“Vergelijkbaar toen ik mijn debuut maakte met West Bromwich in de Premier League”, beschrijft Berahino zijn gevoel na het ondertekenen van zijn nieuwe contract. “Ik kijk zo hard uit om deze nieuwe competitie te ontdekken en het beste van mezelf te geven.”

Dat ze aan de ander kant van Het Kanaal met belangstelling de prestaties van Berahino zullen volgen spreekt voor zich. “Daar ben ik mij van bewust. Als je in de Premier League hebt gespeeld ben je wel wat druk gewoon. Het is aan mij om elke dag te presteren op het veld en mijn teamgenoten, trainers én de fans gelukkig te maken. Als we iedereen achter ons krijgen kunnen we iets mooi verwezenlijken.”

Saido Berahino zal spelen met rugnummer 38 en is speelgerechtigd voor het duel van zaterdag tegen KRC Genk.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close