5 jaar geleden gepost

Essevee niet voorbij Waasland-Beveren (2-2)

DOELPUNTEN

4' Hicham Faik 1-0

64' Hamdi Harbaoui 2-0

85' Aleksandar Boljevic 2-2

90+3' Joachim Van Damme 2-2

WISSELS

57'

in

Daan Heymans

out

Djihad Bizimana

71'

in

Aleksandar Boljevic

out

Nana Ampomah

89'

in

Thomas Buffel

out

Johan Bjørdal

90+2'

in

Henrik Bjørdal

out

Onur Kaya

GELE KAARTEN

35' Thomas Buffel

49' Nana Ampomah

58' Milan Massop

70' Hamdi Harbaoui

76' Marvin Baudry

RODE KAARTEN

Zuur puntenverlies voor Essevee op de eerste speeldag van de competitie. De jongens van Francky Dury gaven in de slotfase van de wedstrijd een dubbele voorsprong uit handen.

TEAM

Essevee

Bossut

De fauw

Derijck

Baudry

Demir

Marcq

Faik

Kaya

Buffel

Harbaoui

De Pauw

Waasland-Beveren

Waasland-Beveren

Roef

Schryvers

Salquist

Vukotic

Massop

Verstraete

Bizimana

Van Damme

Badibanga

Ndiaye

Ampomah

Debuterende Faik opent de score

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Essevee. Na drie minuten stuurde Harbaoui enig mooi Buffel diep met een subliem hakje. Buffel behield het overzicht en vond de vrijstaande Faik. De Nederlandse debutant duwde makkelijk met links binnen. Een goed georganiseerd Essevee kende tijdens de eerste helft weinig problemen met Waasland-Beveren en kwam er af en toe gepast uit. Op het halfuur probeerde De Pauw Harbaoui af te zonderen voor doel maar Roef was bij de pinken. Vijf minuten voor de rust kopte de Tunesiër nipt naast.

Harbaoui verdubbelt de voorsprong

Essevee was ook in het begin van de tweede helft de betere ploeg. Na een afgeweken afstandsschot van De fauw diende Roef de meubelen te redden. In de rebound kon Kaya net niet afwerken. Even later was het dan toch raak voor Essevee. Marcq onderschepte het leer en stuurde De Pauw diep. Nill schilderde het leer op het hoofd van Harbaoui en de 2-0 was een feit. Een kwartier voor het einde van de partij had Harbaoui de kans om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen. De Pauw verlengde een ingestudeerde vrije trap van Kaya richting de vrijstaande Harbaoui maar Roef kon in extremis redding brengen.

Koude douche...

Vijf minuten voor het einde van de partij kwam Waasland-Beveren gevleid op 2-1. Boljevic knalde van buiten de zestien hard voorbij Bossut. De bezoekers zetten alles op alles en dit resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker in de laatste seconden van de partij. Boljevic kreeg teveel ruimte om de bal voor doel te brengen, Van Damme kopte binnen en bezorgde Essevee alsnog een koude douche.

Doelpunt Hicham Faik

Doelpunt Hamdi Harbaoui

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close