1 jaar geleden gepost

Essevee - Lokeren: voorbeschouwing en selectie

Essevee staat zaterdagavond voor de belangrijke opdracht tegen Sporting Lokeren op de laatste speeldag van de heenronde in de Jupiler Pro League. De Waaslanders tellen één punt meer dan de jongens van Francky Dury.

Koop hier jouw tickets

Een duel in de kelder van het klassement. Vorig seizoen stonden beide ploegen nog tegenover elkaar in de finale van Play-Off 2. Na 120 minuten voetballen (2-2) en een strafschoppenreeks (4-3) mocht Essevee voor het laatste Europees ticket strijden tegen KRC Genk.

Bossut onderscheidde zich opnieuw tijdens de strafschoppenreeks.

"Essevee kreeg iets te veel arbitrale almacht te slikken", een citaat uit de column van Hugo Camps in Het Laatste Nieuws. Ook Het Nieuwsblad was dezelfde mening toegedaan. "Ik ben tevreden wat mijn team de laatste vijf wedstrijden heeft gebracht", oordeelt Francky Dury. "Ik kan niet aanvaarden welk onrecht ons in diezelfde wedstrijden werd aangedaan. Ik tel zeven discutabele fases die in ons nadeel werden beslist. Drie strafschoppen, twee geldige doelpunten en twee onterechte rode kaarten. Dit is niet meer ernstig. Ik zag vorige week op Sint-truiden een kleedkamer die erg was aangedaan, mijn spelers hebben al veel klappen moeten incasseren."

Dury kan zaterdag niet rekenen op topschutter Hamdi Harbaoui. De Tunesiër werd vorige week onterecht met een tweede geel karton van het veld gestuurd na een correcte tackle. Dury rekent wel op Mamadou Sylla die vandaag voor de Geschillencommissie Hoger Beroep verschijnt na de rode kaart tijdens de wedstrijd tegen Standard. "Ik ga ervan uit dat hij mag spelen. Kijk, zijn been ging hoog maar zag Fai nooit komen. Hij raakte hem op de schouder maar speelde meteen verder. Mamadou zat goed in de wedstrijd en was betrokken bij alle doelpunten. Het verlies van Hamdi en Mamadou is ongelooflijk groot."

Update beslissing Geschillencommissie Hoger Beroep Mamadou Sylla: 2 speeldagen effectief + 1 voorwaardelijk

Francky Dury kan niet rekenen op Mamadou Sylla voor het duel tegen Lokeren.

"Als je onderaan staat heb je die momenten tegen, vraag maar aan Lokeren", aldus Dury. "Op Club werden ze ook genekt door een strafschop in minuut 96". Peter Maes werd bedankt voor bewezen diensten na de tegenvallen resultaten en werd vervangen door Trond Sollied. De Noor moet Lokeren terug doen voetballen. "Sollied staat voor een identiteit, het maakt niet uit als ze tweede of zestiende staan."

Walsh krijgt de laatste wedstrijden veel vertrouwen van de trainer in de rol van verdedigende middenvelder."Je weet dat je in je carrière op verschillende posities zal spelen. De trainer zocht naar iemand die communicatief sterk is, loopvermogen heeft en de competitie kent. Ik voel me meer en meer in mijn sas op die positie. Ik speelde er vaak in de jeugd. Met Florian Tardieu klikt het wel, momenteel staat het goed en we communiceren goed met elkaar en de jongens achter ons. We hebben scherp getraind en gaan met een goed gevoel de wedstrijd tegemoet."

Sandy Walsh voelt zich in z'n sas in zijn rol als verdedigende middenvelder.

Wanneer het gaat over het belang van de wedstrijd blijft Walsh rustig. "We focussen vooral op onszelf, niet op tegenstander of die ene wedstrijd. We zien het als een proces om als ploeg beter en beter te spelen, één blok te vormen en compact te verdedigen. Bij momenten lukt dat aardig maar nu moeten we dat 90 minuten zien vol te houden. Daar werken we keihard aan."

Henrik Bjørdal en Kingsley Madu sloten deze week aan bij de collectieve training. Johan Bjørdal (knie) zit in de eindfase van z'n revalidatie.

Selectie

Doelmannen: Bossut - Bostyn - Bansen
Verdedigers: De fauw - Baudry - Heylen - Walsh - Demir - Bürki - Verboom - Pletinckx
Middenvelders: Marcq - Buffel - Faik - De Pauw - Nissilä - Soisalo - Tardieu
Aanvallers: Bongonda - Bedia

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close