5 jaar geleden gepost

Essevee lijdt eerste nederlaag tegen Cercle Brugge

DOELPUNTEN

34' Johanna OMOLO 1-0

54' Hamdi HARBAOUI 1-1

73' Gianni BRUNO 2-1

93' Gianni BRUNO 3-1

WISSELS

46'

in

Mamadou SYLLA

out

Nill DE PAUW

58'

in

Xavier MERCIER

out

Adrien BONGIOVANNI

67'

in

Kevin HOGGAS

out

Johanna OMOLO

75'

in

Chris BEDIA

out

Erdin DEMIR

77'

in

Naomichi UEDA

out

Dylan DE BELDER

88'

in

Florian TARDIEU

out

Damien MARCQ

GELE KAARTEN

22' Johanna OMOLO

76' Jérémy TARAVEL

84' Abud OMAR

89' Xavier MERCIER

RODE KAARTEN

Bijzonder zure nederlaag voor Essevee, in een partij waar het meer verdiende. 3-1 op bezoek bij Cercle Brugge. Harbaoui maakte in de tweede helft gelijk, maar ondanks de druk ging de tweede tegentreffer niet voorbij Nardi.

Bongonda

Na de deugddoende overwinning van vorige week tegen Eupen wachtte Essevee de verplaatsing naar Jan Breydel. Promovendus Cercle Brugge kende met 5 op 9 een prima start, maar toch moest het rekening houden met een versterkt Essevee. Sylla en Bedia startten weliswaar op de bank.

Partij in handen

Essevee begon fel. Defensief kwam Cercle er niet door en voorin werd Nardi bestookt. Harbaoui knalde, maar zag het leer voorlangs verdwijnen. De thuisploeg had de nodige dosis overtredingen nodig om de aanvalsdrang af te houden, maar ref Vertenten hield het geel lang op zak. Vooral Theo Bongonda leek een gesel voor het Brugse middenveld. Omolo liep uiteindelijk tegen een geel karton aan. Essevee bleef aan de bal, maar deed er uiteindelijk te weinig mee in de zone van de waarheid.

Ongelukkige Bossut

Wanneer niemand Cercle op voorsprong zag komen, klommen de Bruggelingen tóch langszij. Gevleid en via een gelukje. Bruno zette zijn knikker tegen een voorzet. Bossut leek probleemloos te klemmen, maar het glibberige leer verdween onder de doelman. Omolo tikte van dichtbij de 1-0 binnen. Essevee verweesd de kleedkamer in.

Vlammende start, snel op gelijke hoogte

De tweede helft begon met debutant Sylla in de plaats van De Pauw. En die liet zich meteen opmerken. Nog geen minuut ver en de Senegalees kon oog-in-oog met Nardi aanleggen, maar de Franse goalie redde spectaculair. Essevee stuwde door en werd beloond. Demir zwiepte sierlijk voor doel, Hamdi Harbaoui fusilleerde Cercle met een rake buffelstoot, 1-1. Wanneer Derijck, eveneens met een kopbal, de 1-2 over doel zag getikt, leek de ommekeer nabij. Ook Bongonda kwam dichtbij, maar hij gleed de bal voorlangs.

Deksel op de neus

De Belder ging in de bezoekende zestien even later gretig tegen de graszoden. Vertenten wees naar de stip, tot onbegrip van de bezoekers. De overtreding was wel héél licht. Bruno trok er zich niets van aan en trapte de 2-1 voorbij Bossut. Essevee moest nu vooruit en bracht met Bedia nog extra kracht voorin. De voorzetten werden voortdurend in de Brugse zestien gedropt, maar scoren lukte niet. Ook een strafschopclaim, na hands van Taravel, bracht geen zoden aan de dijk. In het ultieme slot kon Cercle nog profiteren op de tegenaanval. Bruno tikte zijn tweede van de avond binnen en stuurde Essevee met een zuur gevoel huiswaarts.

Reactie Dury: “We waren niet op op de afspraak in de eerste helft. Iets té passief en lieten Cercle teveel in het spel. Spijtig dat die corner binnen ging. Erna konden ze in vanuit hun comfortzone en van achteruit voetballen.”

“De tweede helft moesten we na de gelijkmaker erover. We hebben zelf bepaald dat de wedstrijd gedaan was. Maar aan de overkant ging de bal op de stip en we konden ons niet meer resetten. Het is spijtig dat we met 3-1 huiswaarts gaan.”