5 jaar geleden gepost

Essevee laat de zege uit de handen glippen tegen Gent (1-1)

DOELPUNTEN

66' Timothy Derijck 0-1

90+5' Jonathan David 1-1

WISSELS

63'

in

Brecht Dejaeghere

out

Yuya Kubo

77'

in

Stallone Limbombe

out

Thomas Foket

77'

in

Jonathan David

out

Roman Jaremtsjoek

88'

in

Marco Bürki

out

Erdin Demir

GELE KAARTEN

30' Marvin Baudry

43' Birger Verstraete

71' Théo Bongonda

79' Stallone Limbombe

89' Sigurd Rosted

81' Hamdi Harbaoui

RODE KAARTEN

Gent en Zulte Waregem deelden de punten op speeldag twee. Derijck zette Essevee met een rake kopbal in de tweede helft op weg naar de eerste competitiezege maar net zoals vorige week slikten de jongens van Francky Dury nog een tegendoelpunt in de slotseconden. 

TEAM

KAA Gent

Coosemans

Foket

Plastun

Rosted

Asare

Chakvetadze

Verstraete

Kubo

Dompé

Awoniyi

Jaremtsjoek

Essevee

Essevee

Bossut

De fauw

Derijck

Baudry

Demir

Buffel

Faik

De Pauw

Marcq

Bongonda

Harbaoui

Beide ploegen gingen in de Ghelamco Arena op zoek naar hun eerste zege van het seizoen. Gent verloor op de vorige speeldag van Standard terwijl Essevee zuur puntenverlies leed tegen Waasland-Beveren in het slot van de wedstrijd.

De Buffalo's startten sterk aan de wedstrijd. Dompé toonde zich de gevaarlijkste man bij de blauwhemden maar echte kansen bleven uit. Bij de eerste tegenprik van de bezoekers was het meteen raak. Harbaoui knikte een prima vrije trap van Faik voorbij Coosemans maar de videoref keurde het doelpunt - weliswaar tercht - af voor buitenspel. Essevee dreigde nog met een verrassende voorzet van De Pauw en een hard schot van Faik maar zonder succes. 0-0 na 45 minuten.

Na tien minuten in de tweede helft legde ref Dierick de bal op de stip nadat Derijck Awoniyi neerhaalde in de zestien. Kubo viseerde de rechterbenedenhoek maar Bossut redde de meubelen. Iets na het uur opnieuw Derijck in de hoofdrol maar dan aan de andere kant. Faik demonstreerde opnieuw zijn heerlijke linker, Derijck sprong het hoogst en liet Coosemans het nakijken, 0-1.

Meteen na het openingsdoelpunt stonden de bordjes bijna gelijk maar opnieuw lag Bossut in de weg en besloot Asare naast. In de blessuretijd leek Buffel de zege helemaal veilig te kunnen stellen maar de Gentse goalie maakte zijn lobbal onschadelijk.

Gent kwam nog een laatste keer opzetten. Luttele seconden voor het eindsignaal stond invaller David op de goeie plaats om de gelijkmaker voorbij Bossut te schuiven. Essevee geeft voor de tweede week op rij de zege uit handen en blijft achter met twee op zes.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close