8 maanden geleden gepost

Essevee - KV Oostende: voorbeschouwing en selectie

Drie wedstrijden op één week in het vooruitzicht voor Team Essevee. KV Oostende is zaterdag de eerste tegenstander in het rijtje. 

Ticketinfo Essevee - KV Oostende

De beste manier om de derbykater van vorige week door te spoelen? Zaterdag winnen in eigen huis van KV Oostende. "We zijn iets langer ongelukkig en ontgoocheld geweest dan wanneer je verliest tegen een andere tegenstander", aldus Dury. "We waren ook gefrustreerd omdat de strafschop én de rode kaart voor Berahino naar mijn mening licht waren. Twee cruciale beslissingen die de wedstrijd hebben beslist. Na 35 minuten stonden we op achterstand en speelden we met een man minder. Niet makkelijk om dan nog een goed resultaat te spelen. Maar goed, we zijn nu bijna een week verder. En vooral, Kortrijk heeft verdiend gewonnen. Onze reeks van acht ongeslagen wedstrijden op rij was mooi", gaat Dury verder. Maar, op een dag weet je dat die reeks wordt onderbroken."

Essevee heeft wel een sterke thuisreputatie te verdedigen. "Met de thuiswedstrijden tegen Club Brugge en Anderlecht in het vooruitzicht moeten we zorgen dat we morgen op de afspraak zijn. We staan zevende en hebben vertrouwen." 

Ook de terugkeer van Marvin Baudry - helemaal hersteld van een blessure aan de buikspieren - is een opsteker voor Essevee. "Die jongen heeft getoond dat hij honger heeft en gretig is."

Wie er morgen niet bij is, is Saido Berahino. "Een cruciale speler die we goed zullen moeten vervangen. Berahino is niet alleen belangrijk in het spel maar ook in de gedachtengang van de tegenstander. Saido is zo'n speler waar de tegenstander extra aandacht aan besteedt."

Over KV Oostende

Sterk gestart aan de competitie (9/15) met winst tegen RSC Anderlecht, Cercle Brugge en KV Mechelen. Daarna kenden de Kustboys een terugval. Twee op achttien is de magere balans van hun laatste zes wedstrijden. De laatste zege dateert van 24 augustus. "Niettegenstaande een ploeg met veel kwaliteit", waarschuwt Dury. "Oostende is een ploeg die voor gevaar kan zorgen met Canesin, Vandendriessche, Sylla, Sakala, ... noem maar op." Smaakmaker Ante Palaversa - gehuurd van Manchester City - zal er zaterdag hoogstwaarschijnlijk niet bij zijn.

Wedstrijdselectie

Luxeproblemen voor de selectieheer. Een nagenoeg volledige fitte kern. Enkel Kainourgios ondervindt wat hinder. De Griekse verdediger incasseerde afgelopen maandag een trap op de voet tijdens een wedstrijd met de U21. Eike Bansen (buikspieren) is nog niet volledig hersteld. Yoran De Ketelaere neemt net zoals vorige week zijn plaats in.

Doelmannen: Bossut, Bostyn, De Ketelaere
Verdedigers: De fauw, Baudry, Mensah, Walsh, Bürki, Pletinckx, Humphreys, Deschacht
Middenvelders: Sissako, Zarandia, Govea, Bjørdal, Seck, Van Hecke
Aanvallers: Larin, Bruno, Oberlin

Geblesseerd: Kainourgios (voet), Bansen (buikspieren)
Geschorst: Berahino (1/1)

Wedstrijdleiding

Referee: Wesli De Cremer
Ass. referee: Romain Devillers, Lennert Becquet
4th official: Jasper Vergooten
VAR: Wesley Alen

Essevee - KV Oostende, zaterdag 26 oktober om 20.00 uur

DEEL DIT ARTIKEL:

Close