5 jaar geleden gepost

Essevee - KV Oostende: voorbeschouwing en selectie

Essevee begon vorig weekend uitstekend aan de terugronde in de Jupiler Pro League na de 1-3 winst op het veld van Club Brugge. Met KV Oostende als eerstkomende tegenstander staat zaterdagavond opnieuw een West-Vlaams duel op het menu in het Regenboogstadion.

Ticketinfo

Negen op twaalf in de laatste vier wedstrijden met klinkende zeges tegen o.a Standard en Club Brugge. Onze volgende tegenstanders zijn gewaarschuwd, Essevee is terug op dreef.

"We bevinden ons momenteel in een betere periode", beseft ook Franky Dury. "Het begon hier thuis tegen Anderlecht, dus al iets langer dan de matchen waarin we punten hebben gepakt. Ik zag een goeie eerste helft tegen RSCA en een prima tweede helft op Charleroi. Tegen Moeskroen zag je nog wat onrustigheid en op STVV verloren we door - laat ons zeggen - speciale omstandigheden." Is de wedstrijd van zaterdagavond tegen KV Oostende dan het moment om te zien welke evolutie Zulte Waregem heeft doorgemaakt? "We moeten vooral kijken hoe we onze goeie periode het best kunnen managen."

Met KV Oostende, KV Kortrijk (beker), Moeskroen, Standard en Charleroi als tegenstanders staat Team Essevee voor een drukke én belangrijke maand december. Het wordt de derde confrontatie met de Kustboys dit seizoen. KVO trok in de voorbije twee duels telkens aan het langste eind. "Ze stonden een tijdje dicht bij de topzes", merkt Dury op. "Nu staan we op drie punten. Het kan dus snel keren. Maar we kijken vooral naar onze eigen evolutie. Vooraf wil je altijd winnen. Morgen willen we vooral afstand nemen van die zestiende plaats en bevestigen wat we de afgelopen maand hebben gebracht."

Ondanks het openingsdoelpunt van Harbaoui wist KVO de drie punten in eigen huis te houden.

Ook Marco Bürki kijkt zaterdagavond met vertrouwen het team van Gert Verheyen in de ogen. "Twee opeenvolgende zeges geeft ons zowel fysiek als mentaal een goed gevoel. Daar hebben we toch even moeten op wachten. Er staan ons nog enkele belangrijke wedstrijden te wachten." Wat herinnert Bürki, momenteel spelend op linksachter - zich nog van de vorige ontmoetingen met Oostende. "Ze beschikken over snelle spelers en zijn gevaarlijk in de omschakeling. We begonnen goed maar verloren uiteindelijk met 3-1. Thuis gaan we altijd vol voor de drie punten. En bij winst komen we op gelijke hoogte."

Als de nood het hoogst is moet je naar oplossingen zoeken. Die oplossing vond Dury door o.a Marco Bürki op linksachter te laten spelen. "Het vinden van de juiste balans was ons grootste probleem. Ik heb moeten schuiven met Sandy Walsh en Florian Tardieu, een nieuweling die wat tijd nodig had om zich te acclimatiseren. Zo ook met Marco Bürki die zich complementair toont met Théo Bongonda en hem ontlast van zijn defensieve taken."

Marco Bürki wil de goeie periode verderzetten met een zege tegen KV Oostende.

Selectie

Doelmannen: Bossut, Bostyn, Bansen
Verdedigers: De fauw, Baudry, Heylen, Walsh, Demir, Bürki
Middenvelders: Marcq, Buffel, De Pauw, Nissilä, Soisalo, Tardieu
Aanvallers: Harbaoui, Bongonda, Bedia, Sylla, Bjørdal

 

DEEL DIT ARTIKEL:

Close