4 maanden geleden gepost

Essevee - KV Kortrijk: voorbeschouwing en selectie

De Derby komt er weer aan! In de Vlasico staat de eer van Zuid-West-Vlaanderen op het spel. We ontvangen de buren van KVK op zaterdag 29 februari om 20.00 uur in het Regenboogstadion.

Tickets Essevee - KV Kortrijk

De derby van zaterdagavond brengt een handvol zaken met zich mee waar onze supporter naar kunnen uitkijken:

Een nieuwe deugddoende zege
"We bevinden ons momenteel in een mindere periode", is Dury eerlijk. "zaterdag is een nieuwe wedstrijd. Natuurlijk ken ik het verhaal van zes op een rij, maar wij hebben in het verleden ook al vijf keer na elkaar van hen gewonnen. We moeten afstand durven nemen van statistiek en historiek. Hopelijk kunnen we winnen zodat mijn spelers, supporters, partners en directie nog eens kunnen juichen."

De terugkeer van Ewoud Pletinckx
Goed nieuws aan de vooravond van de derby. Ewoud Pletinckx behoort opnieuw tot de wedstrijdselectie na een vervelende hamstringblessure. "Hij is nagenoeg fit, ergens tussen de negentig en honderd procent. Genoeg om de selectie te halen en te spelen. In overleg met de medische zullen we een correct compromis vinden." Ook Olivier Deschacht en Gideon Mensah - beiden geschorst vorige week - worden opnieuw in het elftal verwacht.

Het killerinstinct van Cyle Larin
Cyle Larin komt momenteel niet meer tot scoren. Zijn laatste doelpunt dateert van 23 november op KV Mechelen. Sindsdien bleef de teller staan op zeven treffers. "Hij kende een goeie periode waarin hij met de ogen toe wist te scoren. De realiteit is nu anders. Dat heeft te maken met een stuk goed gevoel, de feeling van het moment. Hij heeft niet veel nodig om opnieuw dat gevoel te krijgen. Als hij morgen kan scoren kan de situatie snel veranderen. Ik hoop dat hij de winning goal zal maken."

De derbysfeer
Een uitverkochte sfeertribune in combinatie met de actie #EsseveeVlagt, duizend vlaggen die één grote vlaggenzee zullen vormen. Het staat vast dat de buren een warm welkom zullen krijgen in het Regenboogstadion.

Wedstrijdselectie

Doelmannen: Bostyn, Bansen, De Ketelaere
Verdedigers: De Fauw, Mensah, Walsh, Pletinckx, Kainourgios, Deschacht
Middenvelders: Marcq, Sissako, Govea, Srarfi, Van Hecke
Aanvallers: Larin, Dompe, Bruno, Vossen, Oberlin, Berahino

Geblesseerd: Bossut (elleboog), Baudry (rug), Seck (adductor), Bjørdal (voet)

Wedstrijdleiding

Referee: Bram Van Driessche
Ass. referee: Kevin Monteny, Mathias Hillaert
4th official: Christof Dierick
VAR: Jonathan Lardot

Essevee - KV Kortrijk, zaterdag 29 februari om 20.00 uur

DEEL DIT ARTIKEL:

Close