5 jaar geleden gepost

Essevee - KV Kortrijk: Voorbeschouwing en selectie

SV Zulte Waregem ontvangt op vrijdag 21 september (20:30) de buren uit Kortrijk voor de derby van Zuid-West-Vlaanderen. Een wedstrijd die met rood staat aangeduid in de agenda van de trouwe supporters van Essevee en de Veekaa. De "Vlasico" is meteen ook de openingswedstrijd van speeldag acht in de Jupiler Pro League.

Essevee kent momenteel een moeilijke periode. Met 5 op 21 kent het zijn minst goeie seizoensstart sinds de promotie naar eerste klasse. Na de recente nul op twaalf snakt Team Essevee naar een zege.

De verloren punten tijdens de eerste twee speeldagen tegen Waasland-Beveren (2-2) en KAA Gent (1-1) blijven Essevee achtervolgen. Goed voetbal maar te weinig punten. Na de zege tegen Eupen (4-0) op speeldag drie leek de trein vertrokken te zijn maar een vervolg bleef uit. “We zitten in de hoek waar de klappen vallen”, zucht Francky Dury. “We zijn volop op zoek naar verklaringen voor de tegenvallende resultaten en oplossingen om terug te slaan. Het duurt alleen wat langer dan voorzien om de juiste balans te vinden tussen aanval en verdediging. Ik heb al succes en moeilijkheden meegemaakt bij deze club, maar ik ben ervan overuigd dat we hier samen zullen uitkomen.”

"Deze situatie kan je niet vergelijken met onze dip van vorig seizoen, toen kenden we een prima start. We hebben ons heel goed voorbereid op de derby", gaat Dury verder.  "Als we morgen winnen kunnen we opnieuw ademhalen. Het wordt een wedstrijd om onze rug te rechten."

“We hebben onze start gemist maar mogen niet te lang blijven stilstaan bij deze situatie”, aldus Sandy Walsh. “Wat gebeurd is, kunnen we niet meer veranderen. Iedereen zal een tandje moeten bijsteken om ons weer in de competitie te knokken. Onze focus ligt volledig op de derby. De drie punten zijn heel welkom. Misschien is het goed dat we nu Kortrijk treffen. Een zege in de derby zal iedereen een boost geven én het ideale startschot zijn voor de heropstanding.”

Ook de Veekaa sprokkelde slechts vijf punten uit zeven wedstrijden: winst op het veld van Charleroi (0-2) en gelijk tegen Antwerp (0-0) en KRC Genk (3-3). Tegen RSCA (1-4), Club Brugge (3-0), KV Oostende (1-2) en vorig weekend tegen Excel Moeskroen (1-0) bleef het telkens puntenloos achter. Essevee won zeven van de laatste tien derby's in het Regenboogstadion. Drie keer werden de punten gedeeld.

SELECTIE

Doelmannen: Bossut, Bostyn, Bansen
Verdedigers: De fauw, Baudry, Heylen, Walsh, Demir, Bürki, J. Bjørdal
Middenvelders: Marcq, Buffel, Faik, De Pauw, Soisalo, Tardieu
Aanvallers: Harbaoui, Bongonda, Sylla, H. Bjørdal

 

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close