5 jaar geleden gepost

Essevee - KV Kortrijk: 0-2

DOELPUNTEN

70' Mboyo 0-1

90+5' Chevalier 0-2

WISSELS

GELE KAARTEN

90+7' Buffel

90+7' Chevalier

RODE KAARTEN

Essevee heeft de derby tegen Kortrijk verloren met 0-2. In de tweede helft kwam Kortrijk op voorsprong via Mboyo. In het slot zorgde Chevalier voor de 0-2 op de counter.

TEAM

Essevee

Bossut

De fauw

Baudry

Buffel

Faik

Harbaoui

Bongonda

De Pauw

Walsh

Demir

Tardieu

KV Kortrijk

KV Kortrijk

Kaminski

Kagelmacher

Azouni

Mboyo

Chevalier

Stojanovic

Hines-Ike

Van Der Bruggen

De Sart

Lepoint

D'Haene

Kortrijk begon het best aan de partij. Op het kwartier kwam KVK op voorsprong via De Sart maar het doelpunt werd afgekeurd na een voorafgaande fout van Lepoint op Tardieu. Essevee herstelde het evenwicht in het tweede en derde kwartier. De Pauw kopte een voorzet van Buffel op doel maar Kaminski stond op de juiste plaats. Ondanks het evenwicht zagen we tijdens de eerste helft weinig uitgespeelde kansen.

Op het uur kreeg Chevalier een grote kans om de score te openen maar zijn plaatsbal ging net naast. Het signaal voor Essevee om een versnelling hoger te schakelen. Sylla verschalkte bijna Kaminiski na slecht wegwerken van Lepoint. Een minuutje later kon Harbaoui aanleggen maar zijn schot was niet hard genoeg. Twintig minuten voor affluiten kwam Kortrijk op voorsprong. De Sart vond Mboyo aan de tweede paal en die trapte laag binnen. Essevee reageerde tegen maar een poging van Bongonda miste kracht. Even later tikte Harbaoui een knappe voorzet van Bongonda hoog over. Buffel kreeg een huizenhoge kans maar zijn poging belandde in het zijnet. Aan de overkant was het opletten op de counter. Bossut redde de meubelen door goed plat te gaan op een schot van dichtbij van invaller Avenatti. In blessuretijd kopte Harbaoui nog een uitstekende mogelijkheid naast. Chevalier besliste uiteindelijk de derby door het af te maken op de counter.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close