1 jaar geleden gepost

Essevee krijgt niet wat het verdient tegen RSC Anderlecht (1-2)

DOELPUNTEN

44' BAKKALI 0-1

78' GERKENS 0-2

90+3' BUFFEL 1-2

WISSELS

27'

in.svg

MARCQ

out.svg

TARDIEU

55'

in.svg

BEDIA

out.svg

DEMIR

67'

in.svg

MILIC

out.svg

SAIEF

72'

in.svg

DAUDA

out.svg

BAKKALI

74'

in.svg

SOISALO

out.svg

DE PAUW

90+1'

in.svg

NAJAR

out.svg

DIMATA

GELE KAARTEN

3' TARDIEU

52' BAKKALI

77' GERKENS

80' SANNEH

90+3' BORNAUW

RODE KAARTEN

Slotdoelpunt van Essevee levert jammergenoeg niets op, nadat RSC Anderlecht op 0-2 voorsprong gekomen was.

TEAM

Essevee

BOSSUT

DE FAUW

BAUDRY

HEYLEN

BUFFEL

HARBAOUI

BONGONDA

DE PAUW

WALSH

DEMIR

TARDIEU

RSC Anderlecht

RSC Anderlecht

DIDILLON

LAWRENCE

SANNEH

GERKENS

DIMATA

SAIEF

KUMS

TREBEL

BORNAUW

SAELEMAEKERS

BAKKALI

Het bezoek van RSC Anderlecht bracht twee ploegen tegenover elkaar die de punten goed konden gebruiken. De bezoekende fans kwamen alvast een kwartier te laat in de tribunes, als protest. Bij Essevee was het stadion goed volgelopen om de ploeg te steunen.

Essevee begon dan ook met goeie moed en discipline achterin. Harbaoui hoopte na acht minuten met een retro al vlug zijn ex-team een hak te zetten, maar de bal ging spectaculair over. Ook Anderlecht stak zijn neus aan het venster, maar Sanneh kopte over. Lawrence deed even later over. Op een uitstekende poging van Gerkens was er een attente Bossut, die met een voetveeg redde. Tardieu moest, uit voorzorg na een gele kaart, al vroeg naar de kant nadat het spel steeds virieler werd. Baudry redde ondertussen een bal op de doellijn. Tien minuten voor rusten mocht het Regenboogstadion rechtveren. Harbaoui kopte overhoekt binnen, maar ref Lardot zag een vermeende duwfout en temperde de vreugde. De poging van De Pauw iets later wakkerde de hoop alvast aan bij het thuisteam en het team werd de betere in het spel. Net dan sloeg het noodlot toe. Heylen gleed uit, Bakkali mocht op Bossut af en krulde de 0-1 binnen. 

De tweede helft begon zonder dezelfde schwung als die waarmee de eerste helft werd afgesloten. Dimata maakte iedereen wakker, Bossut kreeg de bal in het gezicht, maar redde prima. Anderlecht hield controle, een laag schot van Bongonda werd attent in hoekschop geduwd door Didillon. De hoop van Essevee bleef en een doelpunt hing in de lucht, bij beide kampen. Spijtiggenoeg viel de balans richting paars-wit. Saelemaeckers kreeg teveel ruimte en zette voor doel. Gerkens lobde in één tijd over Bossut binnen, 0-2. Essevee in de touwen en het geloof leek ver weg. Toch bleef het team ervoor gaan. Mét resultaat. Soisalo nam een prima hoekschop, Buffel krulde voorbij Didillon, 1-2. Twee minuten volgden nog in die blessuretijd, met een ultieme kopbal van Baudry, die jammergenoeg in het zijnet ging.

Reactie Dury: "We zijn begonnen met veel karakter en mentaliteit, dat was ook duidelijk deze week. We scoren niet, of als we scoren is het niet geldig. Het doelpunt dat zij scoorden was mentaal een tik. Na de rust probeerde we in een ruit met twee spitsen, maar het was moeilijk om te brengen wat ver verwachtten. We konden de bal niet in de ploeg houden en waren te slordig. Na de 1-2 was er plots weer believe, bij de fans, bij ons en vooral bij de spelers. Ik denk dat we zo'n moment eens nodig zullen hebben. Alle wedstrijden die nu nog volgen zijn finales. De ploegen rond ons zijn niet beter, maar de oplossing ligt op het veld. Die liggen niet in de media te rapen."

 

Toeschouwers: 8.894

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close