5 jaar geleden gepost

Essevee knalt Eupen met 4-0 huiswaarts

DOELPUNTEN

35' Thomas Buffel 1-0

38' Thomas Buffel 2-0

66' Hicham Faik 3-0

92' Damien Marcq 4-0

WISSELS

46'

in

Ocansey

out

Diagne

60'

in

Raspentino

out

Pollet

77'

in

Laurent

out

Milicevic

75'

in

Tardieu

out

De Pauw

89'

in

Soisalo

out

Bongonda

90'

in

Walsh

out

Faik

GELE KAARTEN

38' Cheick Keita

53' Remi Mulumba

66' Florian Raspentino

RODE KAARTEN

Tweemaal Buffel, een parel van Faik en een slotdoelpunt van Marcq zetten de 4-0 eindstand op het scorebord. Meteen de eerste driepunter voor Essevee.

TEAM

Essevee

Bossut

De fauw ©

Baudry

Marcq

Derijck

Buffel

Faik

Harbaoui

Bongonda

De Pauw

Demir

KAS Eupen

KAS Eupen

Van Crombrugge

Keita

Diagne

Mulumba

Schauerte

Pollet

Garcia ©

Toyokawa

Blondelle

Molina

Milicevic

Na twee draws - in extremis - ontving Essevee met KAS Eupen een haalbare kaart, hoewel de Oostkantonners nooit te voorspellen zijn. Dury koos voor dezelfde elf als vorige week. Op de bank zaten, voor het eerst, Florian Tardieu en Urho Nissilä.

Van Crombrugge voorkomt vroege schade
Essevee nam meteen het heft in handen en had drang vooruit. Buffel kon net niet bij een doorsteekbal om een vroege voorsprong te verzilveren. Ook Bongonda was attent, evenals Van Crombrugge die de vinnige middenvelder het scoren belette. Ook Demir was gevaarlijk, maar schoof het leer voorlangs. Nog binnen de tien minuten had ook topschutter Harbaoui zijn kans beet, maar het hieltje ging tegen Van Crombrugge.

Aan de overkant was het een dik kwartier wachten op een eerste kans. Toyokawa knalde van dichtbij tegen de arm van Derijck. Ref Put zag er gelukkig geen graten in. Meteen een reactie aan de andere kant via De Pauw. Zijn kopbal van dichtbij ging net over doel. Ook De fauw trok zich de haren uit het hoofd, wanneer zijn knal van dichtbij op Van Crombrugge uiteen spatte.

Buffel zorgt voor dubbele voorsprong
Gelukkig werd de aanvalsdrang beloond. Buffel werd bediend door De Pauw en de 37-jarige winger tikte de 1-0 binnen! Essevee verdiend op voorsprong en dat gaf vleugels. Drie minuten later was het opnieuw Buffel die in de zestien trefzeker was. Via Schauerte kaprioleerde de bal over Van Crombrugge. Aan de rust hing Eupen in de touwen, maar zoals de voorbije matchen ons leerde, was de buit nog niet binnen.

Dat hadden de spelers ook begrepen wanneer Essevee op zijn elan doorging in de tweede helft. Enkel een deviatie van Toyokawa, gevolgd door een prima parade van de jarige Bossut, bracht voor de Eupense supporter een lichtpuntje in de duisternis.

Faik scoort magistraal
Op het uur legde Faik met zijn tweede treffer van het seizoen de wedstrijd in een beslissende plooi. De Marokkaanse Nederlander solliciteerde met een magistrale stiftbal in de kruising naar dé goal van de maand. De Pauw had met een hieltje de 4-0 meteen erna aan de voet, maar de spits miste zijn trap. Erna leek de partij even dood te gaan bloeden. Met nog tien minuten op de klok zette Keita Bossut aan het werk, maar Sammy keerde het schot. Na een schot van Harbaoui, nipt over doel, leek de partij beslist met een 3-0 eindstand, was het niet dat Marcq in blessuretijd, op assist van Harbaoui, Eupen met 4-0 kopje onder duwde.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close