5 jaar geleden gepost

Essevee - KAS Eupen: Voorbeschouwing en selectie

SV Zulte Waregem ontvangt zaterdag op speeldag drie KAS Eupen. Beide ploegen gaan op zoek naar hun eerste competitiezege. Essevee bleef de voorbije twee speeldagen telkens steken op een gelijkspel. De bezoekers uit de Oostkantons zijn nog puntenloos na verlies tegen Club Brugge (5-2) en Sporting Charleroi (1-4).

"We hadden zes op zes kunnen pakken, vier op zes zou een correcte weergave zijn maar we blijven achter met twee op zes." Francky Dury zei het vorige week al, meteen na de wedstrijd in de Ghelamco Arena. Het was een gespreksonderwerp deze week, de late tegendoelpunten die Essevee slikte en zo tot tweemaal toe een voorsprong en de zege uit handen gaf. “Uiteraard hebben we gepraat over die fases”, klinkt het bij Thomas Buffel. “We hebben een grondige analyse gemaakt hoe die doelpunten tot stand zijn gekomen. Het is zaak om dezelfde fouten in de toekomst te vermijden.”

Bestel nu online Tickets

"Enkel volgende wedstrijd telt"

Ook Francky Dury blikte kort nog even terug op het zure puntenverlies. “Het heeft geen zin om ontgoocheld te blijven. We hebben die bladzijde omgedraaid, nu telt enkel de volgende wedstrijd.” Welke les heeft Dury dan getrokken uit de eerste twee wedstrijden? "Niemand had dit zien aankomen. We moeten onze focus behouden en iedereen moet zijn kerntaak uitvoeren tot het laatste fluitsignaal. We hadden tweemaal toe alles in eigen handen."

"De wedstrijd tegen Waasland-Beveren hebben we volledig gedomineerd. Op Gent kenden we goeie twee goeie momenten: na het afgekeurde doelpunt en na de gestopte strafschop van Bossut", analyseert Dury. "Ik ben tevreden over het geleverde spel en de kwaliteit. Onze verdediging staat goed en ons middenveld beschikt over heel wat voetballend vermorgen. Hicham Faik, een nieuwe jongen, doet het heel goed."

"Aangenaam verrast over Essevee"

Buffel voelt zich naar eigen zeggen uitstekend aan de Gaverbeek. “Ik geniet er nog steeds van om actief voetballer te zijn. Genk was een fantastische periode en heb er negen jaar gevoetbald. Ik vind het boeiend om te ontdekken hoe het eraan toe gaat bij andere clubs”, aldus de gewezen middenvelder van Feyenoord en Glasgow Rangers. “Ik ben aangenaam verrast wat ik hier heb aangetroffen: professionele omkadering, dito accommodatie en heerlijke velden. Hier krijg je goesting om hard te werken. Ook de manier van trainen bekoort mij met een goeie mix van automatismen, pass- en trapvormen, positiespel en korte wedstrijdvormen.

Ongeslagen tegen Eupen

Tijd om te oogsten dus dit weekend. Essevee won zeven van de acht onderlinge confrontaties. Een keer werden de punten gedeeld. Vorig seizoen boekten de jongens van Dury nog zes op zes tegen de Panda’s. Op de openingsspeeldag werd het 0-5. In de terugwedstrijd boog Essevee een 0-2 achterstand om in 3-2 winst.

SV Zulte Waregem - KAS Eupen, zaterdag 11 augustus om 20:00.

Tickets

Selectie

Francky Dury selecteerde 20 spelers voor het duel tegen Eupen: Bossut - De fauw - Baudry - Marcq - Derijck - Buffel - Faik - Harbaoui - Bongonda - De Pauw - Walsh - Nissilä - Soisalo - Demir - H. Bjørdal - Tardieu - Bürki - J. Bjørdal - Bostyn - Bansen

Op Kingsley Madu na is iedereen fit. Urho Nissilä en Florian Tardieu behoren voor het eerst tot de wedstrijdselectie.

Vorige duels

11/09/2010: Essevee - KAS Eupen (0-0)
02/02/2011: KAS Eupen - Essevee (0-2)
30/07/2016: Essevee - KAS Eupen (3-0)
18/01/2017: Essevee - KAS Eupen (1-0) 1/2 finale Croky Cup heen
01/02/2017: KAS Eupen - Essevee (0-2) 1/2 finale Croky Cup terug
12/03/2017: KAS Eupen - Essevee (1-3)
29/07/2017: KAS Eupen - Essevee (0-5)
17/02/2018: Essevee - KAS Eupen (3-2)

 

DEEL DIT ARTIKEL:

Close