2 jaar geleden gepost

Essevee-icoon Frederik D'Hollander wordt coach binnen de Essevee Academie

Met 54 doelpunten is Fred Raket een legende in de geschiedenisboeken van Essevee. De voormalige Essevee-topschutter keert terug naar het Regenboogstadion, maar dit keer niet als voetballler...

Frederik D'Hollander staat met stip aangeduid in de geschiedenisboeken van Essevee. Tot 2015 was de voormalige Belgische aanvaller clubtopschutter aller tijden bij Zulte Waregem. Voor vele supporters staat hij in het geheugen gegrift met zijn doelpunten tegen Hamme en Geel. Beide doelpunten zorgden respectievelijk voor de titel in derde klasse en het kampioenschap in tweede klasse.

De ex-aanvaller was de laatste zes seizoenen hoofdcoach van Jong Zulte. Op 44-jarige leeftijd keert Frederik terug naar de Gaverbeek en vervoegt hij de sportieve cel van de Essevee Academie. Het Essevee-icoon krijgt meteen een erg uitgebreid takenpakket. Het wordt een combinatie van de U18 als hoofdcoach en de B-kern als assistent-coach. Daarnaast zal hij ook aan de slag gaan binnen het YES-project van de Essevee Academie. Hierbij combineren elite spelers hun secundaire studies met een opleiding voetbal overdag bij Essevee.

Frederik maakte meteen even tijd voor een babbel met Essevee TV. Ontdek hieronder het interview.

“We volgen Frederik al een tijdje en we zijn dan ook trots dat hij vandaag onze Essevee Academie komt versterken” klinkt het bij Sportief Coördinator Joric Vandendriessche. “Als kind van het huis en voormalig profvoetballer is hij met zijn ervaring en persoonlijkheid dé ideale man om onze jonge vaardige voetballers klaar te stomen voor het grote werk.”

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close