3 jaar geleden gepost

Essevee houdt de 3 punten thuis tegen Cercle

DOELPUNTEN

83' Dompé 1-0

WISSELS

62'

in

Hotic

out

Vitinho

71'

in

Dekuyper

out

Vanhoutte

76'

in

Dompé

out

Kainourgios

92'

in

Pletinckx

out

Vossen

94'

in

Sissako

out

Govea

GELE KAARTEN

43' Marcq

65' Velkovski

66' Opare

87' Dompé

94' Marcelin

RODE KAARTEN

Dompé zorgde voor het enige doelpunt van de partij na een knappe assist van Deschacht. In de slotminuut redde Bostyn nog een penalty van Hoggas.

TEAM

Essevee

25. Bostyn

4. Opare

33. Humphreys

3. Deschacht

27. De Bock

43. Kainourgios

21. Seck

5. Marcq

10. Govea

19. Bruno

9. Vossen

Cercle Brugge KSV

Cercle Brugge KSV

1. Didillon

41. Biancone

24. Marcelin

4. Taravel

19. Velkovski

14. Vanhoutte

20. Hoggas

2. Vitinho

11. Musaba

9. Ugbo

7. Hazard

Coach Francky Dury bracht Deschacht en De Bock opnieuw in de ploeg. In een behoudende eerste helft kreeg Essevee de eerste grote kans. Kainourgios kreeg teveel ruimte en haalde uit van net buiten de zestien. Via Didillon en de lat belandde het leer in hoekschop. Een minuutje later kraakte Seck zijn schot waardoor Marcelin uiteindelijk makkelijk redding kon brengen. Ook Cercle kreeg een kans maar een mislukt schot van Biancone werd door Ugbo over en naast gedevieerd. Vijf minuten voor de rust stond Marcq op de juiste plaats om Vitinho van de 0-1 te houden. 0-0 aan de rust.

In de tweede helft kwam Deschacht bijna bij de openingstreffer wanneer hij na een knappe rush een gemeten voorzet van Vossen net naast de kooi van Didillon mikte. Toch was het opletten voor de Brugse aanval. Ugbo en Hoggas mikten naast. Diezelfde Hoggas kwam even later oog-in-oog met Bostyn maar Louis was bij de pinken. Ook de rebound van Musaba ging naast. Musaba trapte nog tegen het kader maar het was uiteindelijk Essevee dat op voorsprong kwam. Olivier Deschacht zette meesterlijk invaller Dompé op weg naar doel. Jean-Luc bleef kalm en trapte de 1-0 binnen. Terwijl iedereen bij Essevee dacht dat de buit binnen was kreeg Cercle nog een penalty na een fout van Marcq op Hotic in de zestien. Louis Bostyn ontpopte zich tot held van de avond door de penalty van Hoggas te redden met de voet. Essevee houdt zo de 3 punten thuis met dank aan Dompé en Bostyn.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close