1 maand geleden gepost

Essevee gaat ook in 2024 voor meer gelijkheid op en naast het veld

Net als in 2023 wil voetbalclub SV Zulte Waregem een versnelling hoger schakelen voor meer gelijkheid. Daarom gaat Essevee – onder de noemer All As One – ook dit jaar opnieuw de strijd aan tegen racisme en discriminatie. 

Essevee is al sinds jaar en dag gekend als een familieclub waar waarden als gelijkheid, respect en openheid centraal staan. Daarom werd in 2023 All As One gelanceerd dat ongelijkheid, discriminatie en racisme tackelt in het stadion en het straatbeeld. Na een eerste succesvolle campagne wil Zulte Waregem ook nu pro-actief zijn steentje bijdragen in de strijd tegen deze problematiek.   

Ook dit jaar geldt de maand januari als het startschot van de campagne. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Jong Genk worden verschillende groepen, die anders moeilijker de kans krijgen om wedstrijden van het eerste elftal bij te wonen, uitgenodigd om Essevee vanop de eerste rij aan te moedigen. Onder andere kinderen met een beperking, gezinnen in financiële moeilijkheden en senioren uit woonzorgcentra zijn zondag aanwezig in de Elindus Arena. 

“Essevee wil voetbal toegankelijk maken voor iedereen”, vertelt Community Coordinator Geert Van Assche. “Zulte Waregem voorziet met een professionele dameswerking, een uitgebreid G-voetbalteam, een oldstar-team en dedicated Younited-trainers verschillende mogelijkheden om de sport toegankelijk te maken voor iedereen. Maar daarnaast wil Essevee ook inzetten op de mogelijkheid om wedstrijden bij te wonen voor alle mensen in de samenleving. Dit jaar willen we met All As One meer dan ooit duidelijk maken dat iedereen, ongeacht je achtergrond, welkom is op de club. Of het nu is om zelf te voetballen of het spelletje vanuit de tribunes te beleven.” 

Daarnaast wil Zulte Waregem het hele jaar lang inzetten op gelijkheid in en rond het voetbal. Zo organiseert de club later op het seizoen een workshop rond hoe jeugdtrainers moeten omgaan met eventuele discriminatie of racisme. De sessie zal gegeven worden aan alle jeugdtrainers die actief zijn bij de Essevee Verbindt clubs. Ook andere projecten worden doorheen het jaar nog uitgewerkt om zo tope racisme en discriminatie te tackelen.  

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close