10 maanden geleden gepost

Essevee gaat nipt onderuit tegen Club Brugge

DOELPUNTEN

WISSELS

GELE KAARTEN

RODE KAARTEN

Om het weekend af te sluiten, ontvingen we zondagavond Club Brugge in de Elindus Arena. Een verslag van het duel met de landskampioen lees je hieronder.

Essevee start met een goede intensiteit aan de partij en is dan ook de gretiste ploeg in de eerste vijf minuten. Eerst kan een goed jagende Vossen de bal net niet ontfutselen van de uitgekomen Mignolet. Daarna dreigt Fadera in de zestien, zijn uithaal wordt geblokt door Boyata. Ondanks de goeie start van onze Boeren, krijgt Zulte Waregem het deksel op de neus. Een mislukt schot van Jutgla komt via een deviatie van Vanaken tot bij Lang. Hij staat net geen buitenspel en tikt de bal simpelweg binnen, 0-1.

Desondanks blijft de thuisploeg doorvoetballen zoals het begonnen was. Gretig en zoekend naar een doelpunt. Ndour heeft er zin in en is op paar minuten tijd twee keer gevaarlijk. Eerst trekt Boyata aan de noodrem en haalt hij de Senegalees neer. Niet veel later ontfutselt Ndour opnieuw het leer, maar wacht hij te lang om op doel te beslissen. Op het halfuur is daar dan toch de verdiende gelijkmaker. Derde keer, goede keer. Alioune Ndour reageert sneller dan iedereen na een foutje van Mata en schuift de gelijkmaker binnen. Het staat 1-1.

Essevee krijgt honger naar meer en twee minuten later duikt Vossen goed op aan de eerste paal, zijn kopbal gaat enkele centimeters voorlangs. Vijf minuten voor rust is het opnieuw Ndour die op zoek gaat naar zijn tweede van de avond. Deze keer wordt zijn schot uit de hoek gepareerd door de Brugse doelman. Essevee maakt zijn kansen niet af, terwijl de bezoekers dodelijk efficiënt zijn. Een hoekschop in de extra tijd komt via het hoofd van Meijer bij Vanaken terecht. Hij besluit in het dak van het doel. We gaan rusten met 1-2.

In de tweede helft moeten we tien minuten wachten op het eerste doelgevaar. Mata werkt de bal slecht weg en die komt in de voeten van de alleenstaande Vossen terecht. Hij schuift de bal tegen de paal. In een tweede helft met een afwachtend Club Brugge, probeert Brüls het dan maar met een vrije trap twintig minuten voor tijd. Die wordt weggebokst door Mignolet.

De laatste 20 minuten van de partij zijn zowat hetzelfde spelbeeld als de eerdere twintig. Essevee probeert een gaatje te zoeken tussen de Brugse muur, maar komt ondanks het slotoffensief niet meer tot grote kansen. Op de counter trekt Lopez nog eens aan de noodrem en haalt hij de doorgebroken Lang neer. Zulte Waregem moet de laatste vijf minuten met tien man afwerken en kan geen vuist meer maken. De partij eindigt op 1-2 en Essevee krijgt niet wat het verdient. Donderdag 2 februari ontvangt het KV Mechelen voor de halve finale van de Croky Cup.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close