5 jaar geleden gepost

Essevee - Exc. Moeskroen: 2-2

DOELPUNTEN

13' Godeau (own) 1-0

23' Bongonda 2-0

29' Pierrot 2-1

57' Pierrot 2-2

WISSELS

64'

in

Tardieu

out

Buffel

69'

in

Soisalo

out

De Pauw

81'

in

Sylla

out

Bedia

69'

in

Olinga

out

Mbombo

88'

in

Benson

out

Pierrot

GELE KAARTEN

11' Harbaoui

41' Faik

58' Amallah

84' Pierrot

RODE KAARTEN

Essevee geeft een 2-0 voorsprong uit handen tegen Excelsior Moeskroen. 

TEAM

Essevee

1. Bossut

2. De fauw ©

3. Baudry

4. Heylen

5. Marcq

7. Buffel

8. Faik

9. Harbaoui

10. Bongonda

11. De Pauw

12. Bedia

Excel Moeskroen

Excel Moeskroen

33. Butez

9. Mbombo

10. Amallah ©

11. Mohamed

15. Boya

22. Bakic

23. Pierrot

24. Gulan

27. Vojvoda

30. Van Durmen

31. Godeau

In de belangrijke confrontatie tussen Essevee en Moeskroen moesten beide teams genoegen nemen met elk een punt. Ondanks een dubbele voorsprong gaf Essevee alsnog de driepunten uit handen. 

 

Essevee begon nochtans met aanvallende intenties, maar was niet gevaarlijk in de zone van de waarheid. Moeskroen daarentegen viel éénmaal aan en het was meteen schrikken. Mbombo kwam voor Bossut, maar mikte milimeters voorlangs. Een kopbal van Pierrot even later bracht de kansen in evenwicht. Toch kwam Essevee nog voor het kwartier op voorsprong. Essevee drong aan en Buffel zette hard voor doel. Godeau werkte knullig af in eigen doel, 1-0. Essevee rook bloed en drong aan. Buffel profiteerde van slecht wegwerken van Butez, maar zijn schot werd geblokt. Ook Harbaoui was dicht bij de 2-0, maar de Boya redde op de doellijn. De bedrijvige Bongonda kon medio eerste helft dan toch de verdiende 2-0 binnenprikken, na een knappe solo en dito schot. Butez kansloos. Met nog drie vierde van de wedstrijd te gaan, leek Essevee eens op rozen te zitten. Dat was buiten Pierrot gerekend. Mohamed zette de tweede Moeskroense aanval op poten en bediende Pierrot, die vrijgelaten de 2-1 mocht binnenkoppen. Een domper, zeker nadat Bongonda één minuut later opnieuw gestuit werd door Butez. Ook Faik probeerde, maar zijn vlam ging over doel. 

 

Na de rust werkten beide ploegen gezapig verder aan de partij. Op het uur werd een collectieve aanval van Essevee in de kiem gesmoord, gevolgd door een snelle counter. Pierrot aarzelde en verschalkte Bossut met een overhoekse knal, 2-2 en alles te herdoen. Nu drukte Moeskroen door, Bakic knalde naast doel van buiten de zestien. Tardieu, Sylla en Soisalo moesten soelaas brengen, maar bij beide ploegen leek de angst om verliezen groot. Baudry zag Butez nog een krul uit doel ranselen, de ingevallen Benson schilderde naast de kruising en Harbaoui zag een retro ver naast doel gaan. Beide ploegen elk een punt, waar geen van beiden veel mee vooruitgeraken.

 

Reactie Dury: " We waren goed begonnen en we krijgen naast de goals vijf kansen. Raar dat we niet verder uitlopen."

"Ik had verwacht dat we vandaag gingen winnen. We hebben de voorbije twee weken goeie momenten gehad, maar we moeten 90 minuten goed zijn. Ik hoop dat dat momentum vlug komt."

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close